Daca va place mancarea chinezeasca, la fel de mult cum imi place si mie, atunci este momentul pentru reteta de Vita cu legume chinezesti si sos dulce-acrisor.
Prezentare Video Reteta de Vita cu Legume Chinezesti si Sos Dulce-Acrisor
,
Vita cu legume chinezesti si sos dulce - acrisor

Printre ingredientele folosite in bucataria chinezeasca gasim numai putin de 150 de tipuri de legume, 200 de feluri de ciuperci, cam 400 de specii de peste si aproximativ 110 specii de animale. Destule ingrediente pentru a nu ne plictisi niciodata.
- Prep Time :01h 10min
- Cook Time :20 minutes
- Rating
- Yield : 2
- Allergens : Seminte de Susan, Soia
Ingredients
- carne de vita - 400 grame de pulpa
- mix de legume chinezesti - 1 punga de 400 grame
- seminte de susan - 2 linguri
- Pentru marinata
- sos de soia - 2 linguri
- sos dulce - acrisor - 2 linguri
- otet balsamic - 2 linguri
- miere - 1 lingura
- ketchup - 4 linguri
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
- zahar brun - 1 lingura
Instructions
- Mai intai vom pregati carnea pentru a o pune la marinat.
- Carnea se taie in fasii subtiri si lunguiete. O veti taia mai usor daca este un pic congelata. Intr-un bol cu capac punem carnea. Adaugam peste ea sosul dulce-acrisor, ketuchup-ul, otetul balsamic, sosul de soya, mierea si o amestecam bine. Nu trebuie sa adaugati sare peste marinata deoarece sosul de soya este sarat. Se acopera si se lasa la marinat in frigider timp de o ora.
- Dupa perioada marinarii, intr-un wok (sau o tigaie mai inalta/cratita) punem o lingura de ulei de masline si o lasam sa se incinga un pic. Punem carnea impreuna cu sosul de la marinata si o calim incet. O lasam cam 7 minute pana se gateste doar un pic.
- Adaugam mixul de legume peste carnea din tigaie si le amestecam bine. Le mai lasam cam 10 minute pana se inmoaie doar un pic legumele. Aceasta reteta presupune ca legumele sa fie un pic crocante, nu moi. Oprim focul si presaram deasupra semintele de susan.
- O puteti servi alaturi de o garnitura de noodles sau de orez.
享受!sau Pofta buna!
[puregallery]
Ce parere ai despre aceasta reteta?
Este foarte buna reteta. Am o singura problema. Am respectat toate indicatiile insa carnea mi se pare cam tare.
Poate ca ai gatit-o un pic prea mult sau vita era mai batrana, se mai intampla.
Am incercat-o si eu, mi-a iesit foarte buna dar carnita cam uscata, in rest delicios