Acest Tort cu mere intregi reprezinta unul dintre deserturile clasice romanesti. Si daca ma intrebati pe mine are si de ce. Combinatia de mere, pandispan pufos si dulceata caramelizata este delicioasa si usor de facut.
Prezentare video Reteta de Tort cu Mere intregi
,
Tort de mere

Eu am facut acest tort intr-o tava speciala de cuptor pe care nu am putut sa o pun pe foc la caramelizat. Daca doriti sa caramelizati tortul incalziti zahar intr-o oala (in care sa va incapa compozitia de tort) si dupa ce a devenit lichid invartiti oala astfel incat zaharul lichid sa de distribuie uniform pe peretii oalei.
- Prep Time :30 minutes
- Cook Time :40 minutes
- Rating
- Yield : 6
- Allergens : Albus de Ou, Faina, Galbenus de Ou, Mere
Ingredients
- mere - 7 bucati
- oua - 5 bucati
- faina - 5 linguri
- zahar - 5 linguri
- unt - 50 grame, un cubulet
- frisca lichida - 500 ml
- dulceata - 3 linguri
- otet - 2 linguri
- praf de copt - 1 lingurita
- sare - un praf
- zahar vanilat - 1 pliculet
- ulei - 3 linguri
- bomboane de zahar - pentru decor
- esenta de vanilie - 1 sticluta, 2 ml
Instructions
Mai intai pregatim merele:
- Le curatam de coaja si le scoatem cotorul si semintele. Daca umpleti merele cu dulceata, asa cum am procedat eu, nu le scobiti cotorul pana jos, ci mai lasati un pic din el astfel incat sa nu se scurga dulceata.
- Dupa ce ati terminat cu merele ungeti o tava cu unt topit. Daca doriti sa caramelizati tortul acum este momentul sa topiti zaharul. Asezati merele in tava/oala caramelizata si puneti-le in cuptorul incins timp de 15 minute. Eu le-am umplut cu dulceata inainte sa le bag in cuptor.
- In aceste 15 minute separati galbenusurile de albusuri. Intr-un bol puneti galbenusurile si le amestecati cu cele cinci linguri de zahar si un praf de sare, apoi adaugati trei linguri de ulei si doua de otet si amestecati. Mai adaugam in bol cele cinci linguri de faina amestecate cu praful de copt. O inglobam treptat.
- Separat, flosind un mixer, batem albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma.
- Adaugam treptat albusurile peste compozitie si amestecam cu zaharul vanilat.
- Scoatem merele din cuptor si turnam compozitia de pandispan peste. Lasam tortul in cuptor cam 20 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
- Intre timp batem frisca folosind mixerul si o tinem la frigider.
- Rasturnam tortul din forma/cratita si il lasam sa se raceasca inainte sa il decoram cu frisca si bomboane.
- Pofta buna!
[puregallery]
Ce parere ai despre aceasta reteta?