Tortul cu mandarine si ciocolata este un tort gustos si foarte chipes. Este gustos pentru ca e o combinatie foarte reusita de ingrediente de calitate. Este chipes si aratos deoarece decoram tortul cu multe fire de zahar caramelizat. Este perfect pentru atunci cand aveti invitati pe care doriti sa ii impresionati.
Prezentare video Reteta de Tort cu Mandarine si Ciocolata
,
Tort cu mandarine si ciocolata

Mandarinele sunt citrice bogate in vitamina C, acid folic si beta-caroten. Dupa cum poate ati observat mandarinele sunt foarte asemanatoare cu portocalele si clementinele. Sunt fructe foarte gustoase si sanatoase.
Tortul meu cu mandarine si ciocoalata este vegetarian, sau de post.
Incercati reteta mea si spuneti-mi cum vi se pare:
- Prep Time :01h 20min
- Cook Time :40 minutes
- Rating
- Yield : 10
- Allergens : Albus de Ou, Faina, Galbenus de Ou, Nuci
Ingredients
Instructions
- Decojiti fiecare nectarina si defaceti-o in jumatate. Pregatiti un sirop din apa si zahar. Puneti siropul pe foc si amestecati pana se topeste zaharul, apoi dati-l de pe foc. Puneti mandarinele in sirop si lasati-le sa se insiropeze timp de doua ore.
- Dupa acest timp puneti madarinele intr-o strecuratoare pentru a se scurge excesul de sirop.
- Separati albusurile de galbenusuri. Folosind un mixer bateti bine galbenusurile cu mierea.
- Peste crema de galbenusuri si zahar adaugati treptat faina si apoi smantana.
- Apoi tocati marunt nucile.
- Topiti ciocolata la bain marie. Umpleti o oala cu apa. Peste oala cu apa, puneti o oala mai mica in care puneti ciocolata. Puneti cele doua oale, una peste alta, la foc si amestecati in ciocolata pana cand aceasta se topeste. Apoi dati-o de pe foc.
- Adaugati ciocolata topita si nucile peste crema de galbenusuri.
- Bateti albusurile, cu un praf de sare, intr-o spuma groasa. Adaugati spuma de albus peste crema si omogenizati foarte bine. Aluatul pentru blat este gata.
- Coaceti aluatul intr-o tava rotunda, cu margini detasabile, unsa cu un pic de ulei, pentru 30-35 de minute, sau pana trece testul scobitorii. Dupa ce aluatul s-a copt, lasati-l sa se raceasca, scoateti-l din tava si lasati-l sa se raceasca complet.
Intre timp pregatiti siropul pentru blat:
- Intr-o craticioara puneti apa, zaharul si esenta de rom. Puneti siropul pe foc si lasati-l pana se topeste zaharul si restul ingredientelor se omogenizeaza.
- Dupa ce blatul s-a racit insiropati-l cu siropul facut anterior si putin racit.
- Peste blatul insiropat aranjati jumatatile de mandarine.
Sa pregatim decorul:
- Intr-o craticioara puneti cele 300 de grame de zahar si puneti pe foc. Lasati la foc mic, amestecand continuu pana se topeste zaharul si compozitia se ingroasa. Ar trebui sa dureze cam 20 de minute. Pentru a fii siguri ca zaharul s-a caramelizat puneti cateva picaturi de zahar topit pe o farfurie. Daca picaturile se coaguleaza in cateva secunde inseamna ca zaharul este pregatit. Daca picaturile par cam lichide inseamna ca ar trebui sa mai fierbeti zaharul.
- Dupa ce zaharul s-a caramelizat, lasati-l sa se raceasca cam 5-7 minute si apoi incepeti sa decorati cu el. Folositi o furculita, luati un pic de zahar si turnati pe cate o mandarina; miscati furculita in jurul mandarinelor formand fire de zahar caramelizat. Daca nu se formeaza firele inseamna ca zaharul mai trebuie sa se raceasca. Folosit-va imaginatia si decorati tortul.
Serviti cu multa pofta Tortul cu mandarine si ciocolata!
[puregallery]