Dragii mei a venit timpul sa va arat reteta celui mai bun Tort cu ciocolata si capsuni. Este vorba despre un tort format din doua blaturi de cacao, cu o crema geniala de capsuni la mijloc, totul glazurat cu ciocolata delicioasa. Este foarte gustos si destul de simplu de facut daca urmati pasii mei.
Prezentare video Reteta de Tort cu Ciocolata si Capsuni
,
Tort cu ciocolata si capsuni

Capsunile sunt fructe primavaratice si delicioase care umplu galantarele din piata prin lunile mai, iunie. Exista felurite soiuri si tipuri de capsuni, unele mai dulci, altele mai acre, mai mari, mai mici, cu mai multe seminte sau mai putine.
Aceste delcioase fructe se folsesc in tot felul de tarte, torturi, cheesecake, prajituri, inghetate, milkshake-uri, smoothies, sucuri, dulceturisau gemuri.
- Prep Time :01h 20min
- Cook Time :60 minutes
- Rating
- Yield : 10
- Allergens : Albus de Ou, Faina, Galbenus de Ou
Ingredients
- Pentru blat:
- oua - 7 bucati
- zahar - 150 grame
- faina - 150 grame
- praf de copt - 1 lingurita
- ciocolata cu lapte - 100 grame
- cacao - 50 grame
- Pentru sirop:
- apa - 200 ml
- zahar - 80 grame
- esenta de rom - 6 ml
- Pentru crema:
- capsuni - 500 grame
- frisca lichida - 500 ml
- mascarpone - 500 grame
- zahar pudra - 200 grame
- zahar - 80 grame
- gelatina - 30 grame
- Pentru glazura:
- ciocolata amaruie - 100 grame
- frisca lichida - 100 ml
- unt - 50 grame
- gelatina - 10 grame
- Pentru decor:
- capsuni - cateva bucati
- ciocolata amaruie - 50 grame
Instructions
Mai intai vom face blatul:
- Cele sapte oua se mixeaza bine cu zaharul, pana acesta se topeste.
- Separat se amesteca faina, cacao si praf de copt. Acest amestec se inglobeaza treptat peste oua.
- Dupa ce aluatul a inghitit tot amestecul de faina si cacao, dati ciocolata pe razatoarea mica si adaugati-o si pe ea in aluat.
- Aluatul se toarna intr-o tava rotunda, de preferat o tava cu margini detasabile, unsa cu un pic de ulei si se coace in cuptorul incins timp de 30 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Crema de capsuni:
- Capsunile se taie in cubulete mici, se amesteca cu zahar si se pun la scurs intr-o strecuratoare pana le vine si lor randul in crema.
- Trebuie sa pregatiti gelatina. In principiu pregatiti-o conform indicatiilor de pe pachet. Gelatina pe care am folosit-o eu presupunea dizolvarea in 200 de ml de apa calda, asa ca am adaugat cele 30 de grame de gelatina in 200 de ml de apa si am pus acest amestec pe aragaz. Am lasat la foc mic pana s-a dizolvat toata gelatina si apoi am lasat amestecul sa se raceasca. Atentie sa nu fierbeti amestecul de gelatina si apa pentru ca fierberea distruge gelatina.
- Intr-un alt bol se bate frisca lichida pana se intareste bine.
- Mascarpone se amesteca cu zaharul pudra intr-un bol incapator.
- Peste acest amestec de adauga frisca batuta. Se adauga capsunile si gelatina si se omogenizeaza. Crema se lasa la frigider pentru minim jumatate de ora.
Siropul pentru tort:
- Zaharul se dizolva in cei 200 de ml de apa impreuna cu esenta de rom. Se amesteca foarte bine pentru ca tot zaharul sa fie dizolvat.
Asamblarea tortului:
- Blatul de tort racit se taie in jumatate folosind un cutit ascutit.
- Baza blatului se insiropeaza din plin cu jumatate din siropul facut anterior. Se pune crema de capsuni si se niveleaza.
- Se pune cea de a doua jumatate de blat si se insiropeaza si ea cu siropul ramas. Tortul astfel asamblat se lasa deoparte pana pregatiti glazura.
Glazura:
- Intr-o craticioara cu fundul gros se adauga smantana lichida, cubuletele de ciocolata si untul. Se pune la foc mic pana cand se omogenizeaza. La final se aduga gelatina si se omogenizeaza bine. Atentie glazura nu trebuie sa fiarba pentru ca fierberea distruge gelatina.
- Tortul nostru se glazureaza si se lasa la frigider pentru minim doua ore.
Decor:
- Dupa ce tortul a stat la frigider il puteti decora. Eu am ales sa il decorez cu cateva capsuni proaspete si cu fasii de ciocolata pe care le-am obtinut cu ajutorul unui curatator de legume.
Pofta buna!
[puregallery]
Gelatina foi sau granule? eu nu am mai utilizat de nici un fel, ce propuneti?
Eu folosesc doar granule si este foarte ok de fiecare data. O dizolvati in putina apa calda sau urmati instructiunile de pe pachetul de gelatina.
Forte gustos
Cantitatea de crema este foarte mare
Merge puțin mai mult sirop
Ce dimensiune are tava?
24 de cm
O rețetă cu totul extraordinară! A ieşit minunat. Şi vă mulțumesc pt explicațiile detaliate.
Ma bucur tare mult ca v-a placut!