Am gustat prima data acest tort la ziua de nastere a prietenei mele Valentina si am ramas impresionata de textura pufoasa si foarte light a acestui desert. Am rugat-o sa imi dea reteta si abia acum, dupa muuulte luni, am primit-o si am vrut sa o pun pe blog sa imi spuneti ce credeti despre ea. Eu zic ca e un tort care merita facut, nu nu mai odata.
Prezentare video Reteta de Tort Alb
,
Tort alb

Pentru acest tort va trebui sa faceti un blat delicios si pufos ca un norisor iar apoi sa bateti multa frisca.
Tot succesul acestui tort vine din blat.
Sa vedem cum se face atunci:
- Prep Time :40 minutes
- Cook Time :40 minutes
- Rating
- Yield : 12
- Allergens : Albus de Ou, Faina, Galbenus de Ou, Migdale
Ingredients
- faina - 400 grame
- lapte - 250 ml
- zahar - 300 grame
- unt - 170 grame
- praf de copt - 20 grame
- oua - 4 bucati
- sare - 1 praf
- esenta de migdale - 2 ml
- esenta de vanilie - 2 ml
- frisca lichida - 500 ml
Instructions
Blatul:
- Faina se amesteca cu praful de copt si sarea.
- Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar. La aceasta reteta de tort nu se folosesc galbenusurile.
- Untul se taie in cubulete mici si se amesteca bine impreuna cu zaharul ramas.
- Peste crema de unt se incorporeaza treptat faina si laptele. Se adauga odata faina, apoi lapte si tot asa pana terminati cele doua ingrediente.
- La final se adauga spuma de albusuri si esentele.
- Blatul se coace intr-o tava rotunda cu margini detasabile unsa cu ulei. Se coace in cuptorul incins timp de 35 de minute sau pana trece testul scobitorii, la foc mediu. Apoi se lasa sa se raceasca complet.
Umplutura si asamblare:
- Intreaga cantitate de frisca lichida se bate foarte bine folosind un mixer.
- Baltul de tort racit se taie in jumatate pe orizonatala obtinand doua straturi. Peste primul strat de tort, de la baza, se pune jumatate din cantitatea de frisca si se niveleaza, desupra ei punandu-se cea de a doua jumatate de tort.
- Tortul nostru se imbraca frumos cu restul de frisca si se decoreaza.
Sa aveti pofta!
[puregallery]
Ce parere ai despre aceasta reteta?
a iesit mega bun.
Ma bucur ca ti-a placut. Data viitoare sa ii faci si poze :d.