Salutare tuturor! Am sa va prezint astazi reteta unuia dintre preparatele care se pot numi comfort food romanesc si anume Tocanita de Cartofi cu Carne de Porc. Nu e nimic mai potrivit intr-o seara friguroasa decat o farfurie mare de tocanita de cartofi servita impreuna cu castraveti in otet sau saramura.
Reteta video Tocanita de Cartofi cu Carne de Porc
Tocanita de Cartofi cu Carne de Porc

Mancarea de cartofi sau tocanita este una dintre retetele preferate ale partenerului meu asa ca o gatesc destul de des. Pregatesc tocanita de cartofi atat cu carne de porc cum e reteta de astazi, dar si cu carne de vita, cu legume, cu afumatura sau simpla.
Pentru reteta asta am folosit cartofi rosii care sunt mai putin fainosi, ceapa din plin si ardei capia. Am condimentat cu usturoi, foi de dafin si alte condimente si am completat mancarea cu suc de rosii. Am facut mancarea cu fleica de porc pentru ca fleica are atat carne macra cat si grasime, dar puteti sa folositi spata, ceafa sau pulpa de porc pentru o mancare mai saraca in grasimi. A iesit un deliciu!
Sper sa incercati aceasta reteta!
- Prep Time :20 minutes
- Cook Time :60 minutes
- Yield : 6
Ingredients
- cartofi - 1 kilogram
- carne de porc - 500 grame
- ceapa - 3 bucati
- ardei capia - 3 bucati
- foi de dafin - cateva foi
- boia dulce - 1 lingurita
- cimbru - 1 lingurita
- usturoi - 4 catei
- suc de rosii - 300 ml
- ulei de masline - cativa ml
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
Instructions
- Taiem carnea de porc in cuburi potrivite si o condimentam din plin cu sare.
- Incingem o cratita incapatoare si punem putin ulei de masline. Adaugam bucatile de carne in uleiul incins si le lasam sa se rumeneasca timp de 10 minute.
- Scoatem bucatile de carne din cratita si in uleiul ramas punem ceapa tocata marunt si ardeiul taiat in bucati mai mari. Condimentam cu sare si lasam sa se caleasca pentru 5/6 minute.
- Adaugam apoi cartofii taiati cuburi si ii lasam sa se caleasca pentru 10 minute.
- Condimentam mancarea cu sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce, foile de dafin, usturoi trecut prin presa si amestecam bine.
- Adagam o jumatate de litru de apa peste cartofi. Nu trebuie sa punem foarte multa apa, doar cat sa ajunga pana la nivelul cartofilor. Adaugam inapoi si bucatile de carne si acoperim cratita cu capac.
- Lasam tocanita sa fiarba la foc potrivit pentru 45 de minute.
- Dupa acest timp dam capacul la o parte, verificam daca cartofii sunt fierti, adaugam sucul de rosii si mai lasam sa fiarba pentru inca 10 minute fara capac.
- Gustam de condimente si daca este pe placul nostru oprim focul si mancarea este gata.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete cu cartofi intrati aici.
De ce ulei de masline? Cum sa prajim in ulei de masline??? Si te mai dai “gospodina”! O rusine!