Va prezint azi o reteta foarte simpla pentru micul dejun: French toast. Stiu ca la noi in tara termenul de french toast denumeste painea feliata, patrata si ambalata. De fapt french toast, sau asa cum am zis in titlu Toast frantuzesc, se refera, in lumea vestica, la felii de paine inmuiate intr-un amestec ce contine oua, si rumenite in tigaie, peste care se adauga o sumedenie de toppinguri.
Eu am ales sa fac de aceasta data cu banane si scortisoara.
Prezentare video Reteta de Toast Frantuzesc cu Banane si Scortisoara
,
Toast frantuzesc cu banane si scortisoara

Bucatarii recomanda sa realizati acest preparat cu paine "veche" de o zi, deoarece painea proaspata va absorbi prea mult lichid si, destul de probabil, se va rupe. Este o reteta inedita de mic dejun, zic eu, mai ales in peisajul autohton in care micul dejun inseamna preponderent oua, gatite in felurite moduri, mezeluri, cereale, lactate sau gemuri. Aproape uitasem sa mentionez cat de usor se face :d!
- Prep Time :10 minutes
- Cook Time :10 minutes
- Rating
- Yield : 2
- Allergens : Albus de Ou, Faina, Galbenus de Ou, Lapte
Ingredients
- banane - 2 bucati
- paine - 4 felii
- smantana lichida - 100 ml
- lapte - 100 ml
- miere - 30 grame
- zahar pudra - 10 grame
- zahar brun - 10 grame
- unt - 40 grame
- oua - 3 bucati
- scortisoara - dupa gust
- esenta de vanilie - 2 ml
Instructions
- Mai intai se face un amestec in care urmeaza sa se inmoaie painea. Intr-un bol amestecati ouale cu laptele, smantana, zaharul pudra si esenta de vanilie (amestecul acesta este suficient probabil pentru a inmuia 8 felii de paine).
- Bananele se decojesc si se taie in jumatate. Apoi fiecare jumatate se taie in doua, pe lungime.
- Feliile de paine se inmoaie in amstecul facut anterior. Apoi se prajesc in unt topit, cam doua minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Se scot pe o farfurie si se presara scortisoara pe ele.
- In untul ramas in tigaie (nu o sa va ramana foarte mult pentru ca painea absoarbe) se prajesc timp de 1 minut bananele, pe fiecare parte. Nu le lasati prea mult pentru ca s-ar putea rupe. Cat timp se rumenesc banalele adaugati peste ele zahar brun. Se vor carameliza un pic.
- Se aranjeaza pe fiecare felie de paine cate doua felii de banana. Apoi se adauga miere si se presara zahar pudra.
- Se serveste cald.
- Si acesta a fost French Toast cu banane si scortisoara.
Pofta buna!
Mentiuni:
- Ar putea fi un pic cam bogat in calorii pentru un mic dejun, dar cu siguranta merita sa incercati macar o data.
[puregallery]
Vai, ce mi-as infige dintii in 3-4 pufosenii din astea ! 🙂
Grozave !
Chiar sunt delicioase.