Buna ziua dragilor! Sezonul capsunilor este aici asa ca este momentul perfect pentru a face cat mai multe preparate cu capsuni. Gem, dulceata, cheesecake, sirop, torturi. Astazi va propun o Tarta fara gluten cu capsuni.
Am folosit faina fara gluten de la Shar Romania. Puteti folosi si faina normala. Reteta este aceeiasi.
Prezentare video Reteta de Tarta fara Gluten cu Capsuni
,
Tarta fara gluten cu capsuni

Tarta aceasta este cu blat sfaramicios si cu crema de branza. Deasupra ii punem felii de capsuni coapte, delicioase.
Eu am copt tarta la inceput cu boabe de fasole in ea pentru ca aluatul sa nu creasca in timpul coacerii. Ulterior le-am inlaturat si am continuat coacerea. In loc de boabe de fasole puteti folosi si orez sau paste mai mari. Exista bile metalice special facute pentru asta, dar merge la fel de bine si cu fasole sau orez.
Sa vedem de ce aveti nevoie pentru aceasta tarta:
- Prep Time :20 minutes
- Cook Time :30 minutes
- Yield : 6
- Allergens : Faina
Ingredients
- Pentru aluat:
- faina - 160 grame, fara gluten
- unt - 120 grame, rece
- zahar - 70 grame
- sare - 1 praf
- Pentru umplutura
- crema de branza - 300 grame
- zahar - 50 grame
- capsuni - 300 grame
- esenta de vanilie - 2 ml
Instructions
- Faina se amesteca cu untul rece, praful de sare si zaharul pana cand se obtine o compozitie similara cu cea a nisipului ud. Framantati pana cand obtineti un aluat omogen.
- Aluatul se infasoara in folie de plastic si se tine in congelator pentru 10 minute.
- Dupa ce aluatul este rece se intinde intr-o foaie subtire si rotunda, similara tavii in care il veti coace. Dupa ce are dimensiunea potrivita se transfera intr-o tava de tarta acoperita cu hartie de copt. Aluatul se inteapa din loc in loc cu o furculita pentru a se coace uniform.
- Peste aluat se pune o alta hartie de copt si se pun boabe de fasole.
- Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 12 minute. Dupa cele 12 minute se da la o parte hartia de copt cu boabele de fasole si se continua coacerea inca maxim 15 minute sau pana cand aluatul este rumenit.
- Capsunile se feliaza subtiri.
- Pentru compozitie se amesteca crema de branza cu zaharul si esenta de vanilie.
- Dupa ce aluatul pentru tarta este gata se lasa sa se raceasca complet (in forma de tarta). Apoi se pune crema de branza si se orneaza cu felii de capsuni deasupra.
- Se tine la frigider minim 2 ore pana cand tarta este inchegata. Mai bine o lasati chiar peste noapte (in forma).
- Se scoate din tava si se serveste!
Pofta mare!
[puregallery]
Buna! As dori sa imi spuneti ce fel de parmezan si susan etichetat fara gluten ati folosit in reteta. Multumesc mult. E vb de reteta cu saratele fg
Din cate cunosc eu branza si susanul nu contin gluten.