Zilele trecute am avut pofta de ceva dulce si, uitandu-ma prin bucatarie dupa inspiratie, am zarit un frumos ananas. Am decis sa fac cu el o tarta cu ananas. Tartele sunt printre cele mai simple deserturi de facut. E ca un fel de chec cu fructe deasupra sau in interior. Puteti sa le faceti cu ce fructe doriti. Preferata mea este tarta cu visine.
Prezentare video Reteta de Tarta cu Ananas
,
Tarta cu anans

Sa va spun un secret. Daca adaugati fructele de la inceput in aluat, pe parcursul coacerii, se vor scufunda pana la baza tavii si fructele nu vor fi distribuite uniform. Pentru ca acest lucru sa nu se intample turnati aluatul in tava si puneti-l la cuptor pentru 10 minute astfel incat aluatul sa se coaca putin. Scoateti-l afara si puneti fructele peste aluat. Ar trebui sa patrunda destul de usor in coca si sa ramana la suprafata.
- Prep Time :15 minutes
- Cook Time :30 minutes
- Rating
- Yield : 4
- Allergens : Albus de Ou, Faina, Galbenus de Ou, Lapte
Ingredients
- faina - 250 de grame
- zahar - 150 de grame
- unt - 50 de grame
- lapte - 50 de ml
- sare - un praf
- scortisoara - o lingurita
- praf de copt - un pliculet
- oua - patru bucati
- esenta de rom - 2 ml
- esenta de vanilie - 2 ml
- ananas - o bucata
Instructions
- Eu am folosit un ananas proaspat pe care a trebuit sa il curat. Mai intai i-am taiat cotorul, apoi l-am pus in picioare si, folosind un cutit cu lama lata, am taiat coaja. Am decupat nasturasii ramasi pe fructul de ananas. Dupa ce am terminat de eliminat coaja am taiat ananasul in felii. Apoi am decupat din centrul ficarei felii cotorul. La final ar trebui sa arate ca cel de la conserva.
- Daca nu aveti ananas proaspat puteti folosi foarte bine ananas de la conserva. Rezultatul va fi la asemanator.
Acum sa facem aluatul pentru tarta:
- Ouale se bat cu un praf de sare, apoi se amesteca cu lapte, zahar, unt topit, esente, praf de copt si scortisoara. Ingredientele se adauga treptat si se amesteca bine pana la omogenizare.
- La final se inglobeaza faina.
- Se unge o forma pentru tarta cu ulei de masline si se toarna compozitia pentru aluat.
- Se pune in cuptorul incins pentru 10 minute ca sa ii se formeze o usoara crusta.
- Intre timp feliile de ananas se taie in bucatele mai mici.
- Se scoate tarta din cuptor si se aseaza pe ea fructele. Se presara cu zahar si se pune inapoi in cuptor pentru 20 de minute.
- Eu am tinut cam mult aluatul in cuptor prima data asa ca a crescut cam mult si feliile de ananas nu au mai intrat in aluat. Cu toate acestea tarta a fost foarte buna. A doua zi nu am mai gasit nimic in farfurie.
- Se serveste cu zahar pudra deasupra.
Pofta buna!
[puregallery]
Minunat!!!
Buna trebuie sa mai fie.
O sa incerc si eu reteta, adaugand un sos din lapte de cocos, merge perfect combinatia.
Pupicei !