Salutare tuturor! Am tot incercat in ultima perioada sa gatesc fara carne pentru mine si familia mea. Trebuie sa recunosc ca am gasit multe combinatii interesante de mancarici, salate, sosuri si altele. Una dintre aceste descoperiri este Taitei cu varza, una dintre cele mai simpliste retete pe care le-am facut vreodata, dar totodata si una dintre cele mai gustoase.
Prezentare video Reteta de Taitei cu Varza
,
Taitei cu varza

Aceasta reteta mi se pare una dintre retetele cu adevarat romanesti. Putine ingrediente, mult gust si savoare. Fara ingrediente pretentioase sau tehnici speciale de preparare.
Mi se pare genul de mancare pe care mi-o pot imagina pe strabunica gatind-o, ceea ce mi se pare fascinant.
Una peste alta trebuie sa incercati neaparat aceasta reteta!
- Prep Time :20 minutes
- Cook Time :30 minutes
- Yield : 6
Ingredients
- varza - 1 kg
- taitei - 200 grame
- ulei de masline - 50 ml
- ceapa - 2 bucati
- piper - dupa gust
- sare - 1 lingurita
- boia dulce - 1 lingurita
Instructions
- Varza se toaca fideluta.
- Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie si se adauga ceapa tocata marunt.
- Ceapa se caleste timp de 5 minute si apoi se adauga varza tocata fideluta.
- Varza se lasa la foc potrivit timp de 20 de minute sa se inmoaie bine. Puteti sa adaugati un pahar mic de apa astfel incat varza sa aiba in ce sa fiarba.
- Taiteii se fierb in apa clocotita cu un pic de sare. Se fierb conform indicatiilor de pe pachet.
- Varza se condimenteaza cu piper si boia de ardei dulce. Se mai lasa pe foc 10 minute pentru ca toate aromele sa se imbine perfect.
- Se adauga taiteii scursi de apa. Se amesteca bine si se serveste cald.
Pofta mare!
[puregallery]