Buna! Unul dintre cele mai populare preparate de fast food&junk food din mica, dar minunata noastra tara, este Shaormaaaaa cu puiiiii! Bine si cu porc, vita sau oaie. Romanii sunt absolut innebuniti dupa combinatia de lipie, carne, cartofi prajiti, legume si mult sos. Problema este ca de cele mai multe ori delicioasa shaorma este o mizerie de proasta calitate la preturi nesimtite. Alternativa e sa o faceti voi acasa, mult mai sanatoasa, la un cost mult mai rezonabil si mult mai gustoasa!
Prezentare video Reteta de Shorma de Pui
,
Shaorma cu pui

Shaorma noastra cu pui nu are nici o treaba cu shaorma autentica turceasca, care din cate mi s-a povestit nu are legume si mult sos. Lasand autenticitatea la o parte mie imi place varianta noastra de shaorma cu sos, legume si carne.
Este destul de simplu de facut, dureaza un pic pana pregatiti toate toppingurile si umpleti bucataria de boluri, dar merita. Este delicioasa!
Ingredients
- Pui:
- pulpe de pui - 5 bucati, sau 1 piept de pui
- curry - 1/2 lingurita
- piper - 1/2 lingurita
- boia dulce - 1 lingurita
- sare - 1 lingurita
- fulgi de chili - 1/2 lingurita
- cimbru - 1/2 lingurita
- ulei de masline - 50 ml
- Toppinguri:
- cartofi - 3 bucati
- ulei - de floarea soarelui/palmier pentru prajit
- varza - 1/4 bucata
- otet - 2 linguri
- sare - 1 lingurita
- marar - 1 legatura
- castraveti murati - 6 bucati
- ardei iute - 1 bucata
- rosii - 2 bucati
- ceapa - 1 bucata, de preferat rosie
- Pentru sos:
- maioneza - 125 grame
- iaurt - 125 grame
- usturoi - 4 catei
- Pentru servit:
- lipii - 4 bucati
- ketchup - 2 linguri
Instructions
Mai intai ne ocupam de pui:
- Pulpele de pui sau pieptul de pui se taie in bucatele de 2 cm. Se condimenteaza cu un pic de sare, piper, curry, boia dulce, fulgi de chilli si cimbru. Puneti un pic de ulei de masline si se amestecati foarte bine bucatelele de pui cu toate condimentele astfel incat sa se asezoneze uniform. Se lasa la marinat timp de 1 ora.
Pregatim restul ingredientelor:
- Ceapa se taie in felii subtiri si se freaca cu un pic de sare si otet pentru a se inmuia si a-i mai taia din usturime.
- Varza se toaca ca pentru salata si se freaca cu o lingurita de sare pentru a se inmuia. Apoi se amesteca cu marar tocat marunt, otet si un pic de ulei de masline.
- Castravetii, rosiile si ardeiul iute se taie in felii subtiri.
Sos:
- Amestecati maioneza cu iaurtul si usturoiul pisat. Puteti folosi doar maioneza cu usturoi, dar eu am zis sa mai reduc cantitatea de maioneza si sa pun si iaurt pentru a fi mai sanatos.
- Cartofii se taie in felii subtiri pentru prajit.
- Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie si se rumeneste puiul pana este bine patruns si usor crocant. Ar trebui sa dureze cam 20 de minute.
- Intr-o tigaie mai mare sau un tuci se pune cam jumatate de litru de ulei de floarea soarelui si se incinge bine. Se pun cartofii taiati subtiri si se prajesc pana cand sunt rumeniti. Cantitatea de ulei de mai sus este orientativa, trebuie sa puneti ulei cat sa acoperiti cartofii.
- Atat cartofii cat si puiul se scot in boluri cu prosoape de hartie absorbante.
Cum sa fie shaorma? Cu de toate!
- Fiecare lipie se incalzeste pe rand in cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde. Nu ii dai prea mult pentru ca se usuca.
- Se unge lipia cu sos, se pun cativa cartofi, cateva bucatele de carne, castraveti murati, rosii, ceapa, ardei iute, inca o lingura de sos si ketchup. Incercati sa o inchideti cat de bine se poate, introduceti baza intr-o punguta mica de plastic, din acelea care vin la sul, si infasurati shaorma in folie de aluminiu.
- Se serveste calda.
Pofta mare mancatori de shaorma ce sunteti!
[puregallery]