Salutare dragilor! Iata ca ne apropiem usor, usor de sezonul vinetelor. Deja se gasesc din ce in ce mai multe vinete in piata, la preturi mai mult decat rezonabile. Asa ca este momentul perfect sa coacem cateva vinete pentru Salata de Vara cu vinete coapte si ceapa rosie.
Anul acesta am decis sa incerc o varianta diferita a salatei de vinete. O gasiti si pe cea clasica aici. Va prezint asadar Salata de Vinete cu Maioneza si Usturoi copt. Este super minunata!
Prezentare video Salata de Vinete cu Usturoi copt si Maioneza
,
Salata de Vinete cu Usturoi copt si Maioneza

Buuuuunnnn pentru salata asta am copt vinetele la cuptor. In mod normal imi place sa le coc pe gratarul cu lemne, dar de data asta nu am avut posibilitatea. In varianta de apartament ele se coc, in mod normal, pe flacara aragazului/plitei, dar eu am vrut sa va arat ca putem face o salata gustoasa si cu vinete coapte la cuptor.
Am amestecat vinetele cu usturoi copt. Usturoiul odata copt capata un gust dulceag, o consistenta cremoasa si pierde din iuteala si aciditatea specifica. Eu il mananc ca atare, imi place super mult copt. In salata cu vinete aduce un gust super subtil de usturoi si o aroma foarte placuta. Pentru un plus de gust am folosit maioneza, dar se poate omite daca doriti o salata mai light.
- Prep Time :10 minutes
- Cook Time :25 minutes
- Yield : 4
- Allergens : Galbenus de Ou, Mustar
Ingredients
- vinete - 3 bucati
- ceapa - 1 bucata
- usturoi - 1 capatana
- Pentru maioneza
- galbenus de ou - 2 bucati
- mustar - 1 lingurita
- suc de lamaie - 1/2 lamaie
- ulei - 150 ml
- sare - dupa gust
Instructions
- Vinetele spalate se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt. Se inteapa din loc in loc cu un cutit astfel incat sa nu explodeze in cuptor.
- Se ia capatana de usturoi si ii se taie mustatile uscate, expunand miezul cateilor de usturoi. Se pune pe o folie de aluminiu, se ineaca cu ulei de masline si se inveleste bine in folia de aluminiu.
- Se pune langa vinete si se coace totul in cuptorul incins la 200 de grade pentru 25 de minute sau pana cand vinetele sunt moi si bine coapte.
- Dupa ce vinetele sunt gata se lasa sa se raceasca aproape complet si apoi se decojesc.
- Pulpa de vinete se lasa la scurs intr-o strecuratoare timp de 20 de minute.
- Pregatim maioneza: galbenusurile se pun intr-un bol si se bat impreuna cu un praf de sare. Se adauga mustarul si se mixeaza. Se adauga uleiul in fir subtire si se continua mixarea. Adaugati ulei pana cand maioneza ajunge la consistenta pe care o doriti. Mie imi place sa o fac destul de groasa. Apoi se adauga suc de lamaie dupa gust.
- Pulpa vinetelelor se toaca bine cu un cutit impreuna cu pulpa usturoiului copt.
- Toata treaba asta se amesteca cu putin ulei si cu ceapa tocata marunt.
- Apoi se adauga maioneza si se amesteca.
- Se tine la frigider timp de 1 ora inainte de servire.
- Se serveste cu multa pofta si ceapa rosie deasupra.
Pofta mare si racoare!
Pentru mai multe retete de salate intrati aici.
Pentru mai multe retete cu vinete intrati aici.
Pentru mai multe retete de vara intrati aici.
[puregallery]