Monday, September 26, 2022
Home Tags Amidon

Tag: amidon

Amidonul este un polizaharid macromolecular. Amidonul se gaseste in boabele cerealelor, in leguminoase, castane si cartofi. Acesta se prelucreaza sub forma de pudra fina, alba, solubila in apa rece. Prin fierbere are proprietatea de a forma geluri ireversibile (prin reincalzirea gelului nu se revine la componentele initiale). Datorita acestei proprietati este folosit in productia culinara ca agent de ingrosare pentru unele sosuri, creme, jeleuri si in industria alimentara la realizarea rahatului.
Alimentele bogate in amidon sunt recomandate in curele de slabire deoarece ofera senzatie de satietate, nu au multe calorii si inhiba pofta de dulce. Printre aceste alimente amintim: linte, fasole, ovaz, cartofi copti, banane crude, caju, orez integral, paine de secara, muesli, grau incoltit, quinoa, orz, etc.

Fursecuri de Post

0