Salutare dragilor! Continuam saga retetelor cu pui de curte. Astazi facem Pulpe de Pui la cuptor, glazurate cu mustar si miere si servite cu Morcovi Caramelizati. Este reteta perfect pentru un pranz sau o cina lenesa. Doar aruncam pulpele in tava, le glazuram, facem morocovii, cateva frunze de salata si gata! Masa e servita!
Prezentare video Pulpe de Pui cu Mustar, Miere si Morcovi Caramelizati
,
Pulpe de Pui cu Mustar, Miere si Morcovi Caramelizati

Reteta asta este facuta cu pui de cumparat. Daca sunteti norocosi sa aveti pulpe de pui de curte va trebui sa mariti timpul initial de gatire a pulpelor si sa le gatiti acoperite cu folie de aluminiu.
Pulpele de pui se condimenteaza, se acopera cu glazura si se gatesc pana cand sunt rumenite frumos. Baby carrots se rumenesc frumos in tigaie, se glazureaza cu zahar si se condimenteaza la final cu cimbru verde. Merge perfect cu salata verde sau altceva va pofteste inima. Masa e gata! Cu placere!
Ingredients
- pulpe de pui - 5 bucati
- miere - 50 grame
- suc de lamaie - 1 lingura
- mustar dijon - 1 lingura
- boia afumata - 1 lingurita
- usturoi - 3 catei
- ulei de masline - cateva picaturi
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
- Pentru morcovi caramelizati
- morcovi - 600 grame
- cimbru - cateva ramuri
- unt - 20 grame
- zahar brun - 1 lingura
- ulei de masline - cateva picaturi
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
Instructions
- Intr-o tava de jena sau de ceramica se pun copanele de pui. Se maseaza pulpele de pui cu condimentele.
- Pentru glazura amestecam intr-un bol mierea, mustarul dijon, sucul de lamaie, boiaua afumata si cateii de usturoi trecuti prin presa.
- Toata treaba asta se amesteca si se ung cu ea, copanele de pui. Merge tare bine cu o pensula de silicon.
- Se picura putin ulei de masline pe fiecare copan, se pune in tava putina apa cat sa acopere baza tavii si se coc copanele in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute.
- Pentru garnitura incingem o tigaie mare si se pun in ea untul si cateva picaturi de ulei de masline.
- Se adauga morcovii si se lasa sa se gateasca pentru 10 minute.
- Morcovii se condimenteaza cu sare, piper si zahar brun. Se mai lasa 2 minute.
- Se adauga cateva frunze de cimbru verde, se amesteca si se opreste focul.
- Morcovii caramelizati se servesc impreuna cu copanele de pui si salata verde.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete delicioase cu pui intrati aici.
[puregallery]