Salutare dragilor! Am pregatit o serie foarte interesanta de retete pentru voi impreuna cu prietenii de la Beciul Domnesc care tocmai sarbatoresc 15 ani de cand sunt alaturi de noi. Cei de la Beciul Domnesc m-au provocat sa ma gandesc la cateva retete care sa acompanieze vinurile lor.
Cu ocazia aniversarii au lansat si o campanie “Descopera-i povestea” pe care o gasiti pe uncaracteraparte.ro impreuna cu un concurs interesant si muuuuuulte retete si informatii despre vinuri.
Prezentare video Pui la tigaie cu Sos de Avocado si CiuperciCandy Bar
,
Pui la tigaie cu Sos de Avocado si Ciuperci

Pentru prima provocare a trebuit sa pregatesc o reteta care sa se potriveasca cu Sauvignon Blanc, unul dintre vinurile mele preferate btw. Si cum la vinurile albe merg preparatele usoare m-am gandit la Piept de pui tras la tigaie cu garnitura de ciuperci si, pentru un twist interesant, sos dulce acrisor de avocado.
E o reteta care merge perfect pentru un pranz sau o cina rapida si foarte gustoasa. Evident merge perfect cu un Sauvignon Blanc Beciul Domnesc rece ca gheata.
- Prep Time :15 minutes
- Cook Time :20 minutes
- Yield : 4
Ingredients
- piept de pui - 1 kilogram
- boia dulce - dupa gust
- usturoi granulat - dupa gust
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
- coaja de lamaie - 1/2 lamaie
- cimbru - cateva frunze
- Pentru sosul de avocado
- avocado - 1 bucata
- patrunjel - 1/2 legatura
- suc de lamaie - 1/2 lamaie
- ulei de masline - cativa ml
- otet de mere - 2 lingurite
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
- zahar - 2 lingurite
- Pentru garnitura
- ciuperci - 1/2 kilogram
- unt - 70 grame
- usturoi - cativa catei
- ulei de masline - cativa ml
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
Instructions
Pregatim mai intai pieptul de pui:
- Taiem pieptul de pui in fasii subtiri si il condimentam cu sare, piper, boia, usturoi granulat, coaja de lamaie, frunze de cimbru si putin ulei de masline.
- Il amestecam bine si il lasam la marinat pentru aproximativ 3 ore.
Garnitura:
- Cand puiul e aproape gata taiem ciupercile, strivim cateii de usturoi si ii tocam.
- Incingem putin ulei de masline intr-o tigaie si rumenim feliile de pui pentru 7-8 minute pe fiecare parte.
- Intr-o alta tigaie topim untul impreuna cu putin ulei de masline si calim usor usturoiul pentru 2 minute.
- Adaugam ciupercile si le lasam pana scade toata zeama pe care o lasa.
- Cand sunt calite condimentam cu sare si piper. La final adaugam putin vin alb, lasam sa se evapore si sunt gata pentru a fi servite.
Sosul de avocado:
- Taiem avocado in jumatate, ii scoatem pulpa si o punem in bolul unui chopper.
- Adaugam sare, patrunjel, suc de lamaie, piper, zahar, otet, ulei de masline si pasam totul bine pana obtinem un sos matasos.
- Servim puiul cu ciuperci, sos de avocado si bine inteles un pahar rece de Sauvignon Blanc.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete cu pui intrati aici.
[puregallery]