Am primit aceasta reteta de la o prietena care m-a tot auzit laudand gustul minunat la branzei Emmentaler. Daca va place gustul acestei branze maturate, asa de mult cum imi place mie, este timpul sa preparati Pui cu sos Emmentaler.
Prezentare video Reteta de Pui cu Sos Emmentaler
,
Pui cu sos Emmentaler

Branza Emmentaler, sau svaiter, cum se mai numeste la noi, este o branza care isi ia numele din zona Emmental din Elevtia. Este faimoasa datorita gaurilor din interiorul calupurilor de branza. Cunoscuta si ca branza elvetiana, are o duritate medie, o culoare galbena si un gust inconfundabil.
Ingredients
Instructions
Sa gatim!
- Pieptul de pui se taie cubulete si se da prin faina amestecata cu sare si piper.
- Tocam ceapa fin.
- Emmentalerul se da pe razatoarea mare.
- Incingem intr-o tigaie ulei si cand devine fierbinte adaugam puiul si il lasam sa se rumeneasca. Il scoatem pe o farfurie si il lasam la cald.
- Intr-o oala incingem ulei si sotam ceapa timp de 3 minute pentru ca apoi sa adaugam ciupercile. Dupa ce s-au inmuiat un pic ciupercile adaugam vinul si puiul rumenit.
- Punem cimbrul, smantana, laptele si fierbem totul la foc mic cam 15 minute. Dupa acest timp verificam daca puiul este facut. Sosul nu trebuie sa fie foarte scazut. Daca a scazut prea tare il mai diluam cu un pic de lapte.
- Adaugam Emmentalerul si amestecam foarte bine. Cand s-a topit putem opri focul.
- Se serveste cald.
Pofta buna!
[puregallery]
Ce parere ai despre aceasta reteta?