Salutare dragilor! Am decis sa ma izolez de nametii de zapada, in casa, la caldura, in preajma cuptorului. Asa ca mi-am adus aminte de o reteta pe care am filmat-o asta vara cand era cald si frumos. Delicioasa Prajitura Fanta. O prajitura cu un strat delicios de cacao, un strat de crema de branza batuta cu unt si topping Fanta. Bine nu e chiar de bautura Fanta, ci de budinca de vanilie la plic facuta cu Fanta in loc de apa.
De fapt motivul pentru care mi-a luat atat de mult sa fac aceasta reteta este faptul ca se face cu budinca la plic. Nu sunt de acord cu folosirea semipreparatelor care vin la plic si de aceea incerc sa evit astfel de retete. Dar este una dintre prajiturile preferate ale surorii mele asa ca m-am pus pe treaba si i-am facut fetei prajitura.
Prezentare video Prajitura Fanta
,
Prajitura Fanta

Se poate face bineinteles si fara budinca la plic sau fara fanta la propriu. Puteti sa faceti o crema sau o budinca de vanilie pe care sa o faceti cu suc de portocale prospat stors. Toppingul nu va iesi la fel de translucid ca atunci cand folositi budinca la plic si fanta, dar prajitura va fi mai sanatoasa. Bine pana la urma nu o sa fie sfarsitul lumii daca faceti o data la doua luni o prajitura cu budinca la plic. Parerea mea este ca trebuie sa fim moderati in ambele directii, atat catre mancare sanatoasa cat si catre a incala regulile din cand in cand.
Lasand discutia cu ingredientele la o parte, prajitura are un strat ciocolatos si pufos de ciocolata, un strat cremos de branza si toppingul delicios de fanta care are o aroma placuta de portocale.
- Prep Time :30 minutes
- Cook Time :30 minutes
- Yield : 10
- Allergens : Albus de Ou, Faina, Galbenus de Ou
Ingredients
- Pentru blat
- albus de ou - 6 bucati
- galbenus de ou - 6 bucati
- unt - 100 grame
- faina - 80 grame
- zahar - 100 grame
- cacao - 50 grame
- praf de copt - 5 grame
- Pentru stratul de branza
- crema de branza - 500 grame
- unt - 200 grame
- zahar - 170 grame
- esenta de vanilie - 2 ml
- Pentru topping
- suc de portocale - 850 ml
- budinca de vanilie - 2 plicuri
- zahar - 80 grame
Instructions
- In bolul mixerului se pun galbenusurile si zaharul si se bat pana cand galbenusurile se deschid la culoare.
- Se adauga treptat untul topit (si racit) si se mixeaza bine.
- Intr-un alt bol se amesteca faina, cacao si praf de copt. Le amestecam de la inceput astfel incat cacaoa sa nu faca cocoloase.
- Se adauga treptat amestecul uscat peste galbenusurile batute cu unt. Se omogenizeaza bine.
- Separat se bat albusurile spuma. Se adauga treptat spuma peste compozitia de mai devreme si se amesteca cu miscari ample, de sus in jos astfel incat sa nu turtim albusurile.
- Dupa ce obtineti o crema omogena aceasta se transfera in tava acoperita cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 180 de grade sau pana trece testul scobitorii. Dupa ce este gata se lasa sa se raceasca complet.
- Intre timp facem stratul de branza: in bolul mixerului se pune untul la temperatura camerei si zaharul si se omogenizeaza bine. Se adauga esenta de vanilie si, treptat crema de branza, si se omogenizeaza bine. Dupa ce este gata se tine la rece pana la utilizare.
- Se pregateste acum stratul de budinca de vanilie. Intr-o craticioara se pun cele doua plicuri de budinca de vanilie si zaharul. Se amesteca si se adauga treptat sucul de portocale.
- Se pune cratita pe foc si se lasa la foc potrivit pana cand da in clocot. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc timp de 2 minute. Ar trebui sa se ingroase si sa capete consistenta. Se lasa sa se raceasca complet.
- Dupa ce toate componentele sunt racite ne putem apuca sa montam prajitura: blatul se pune pe un tocator de bucatarie sau un platou. Se pune crema de branza peste si se niveleaza frumos. Deasupra se pune toppingul de budinca si se niveleaza.
- Se da la rece timp de minim 4 ore sau peste noapte.
- Se serveste rece cu mare pofta!
Pofta mare!
Pentru mai multe retete delicioase de prajituri si deserturi intrati aici.
[puregallery]