Buna dragilor! Va prezint astazi o Prajitura de post cu Gem de Prune si Nuca. Este reteta mamei prietenului meu. Aceasta prajitura m-a cucerit inca de la prima imbucatura, mai ales pentru ca e de post, deci nu contine toate acele ingrediente care de obicei fac prajiturile delicioase cum ar fi unt, oua, smantana sau branza.
Prezentare video Reteta de Prajitura cu Gem de Prune si Nuca
,
Prajitura cu gem de prune si nuca

Pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Practic amestecati toate ingredientele si coaceti prajitura. Easy peasy.
Va sfatuiesc sa coaceti placinta intr-o tava intinsa (din aceea ca de friptura) in detrimentul unei tavi mai inguste ca cea pe care am folosit-o eu. In mod normal si eu fac tot intr-o tava intinsa, dar dintr-un motiv sau altul atunci cand am filmat reteta am decis sa fac in tava mai mica. Nu intrebati de ce. Prajitura a iesit un pic mai inalta decat in mod normal, dar nu a fost bai, nu stiu daca a apucat 48 de ore.
- Prep Time :10 minutes
- Cook Time :30 minutes
- Yield : 8
- Allergens : Faina
Ingredients
- faina - 400 grame
- nuci - 250 grame, tocate
- zahar - 200 grame
- gem - 365 grame, de prune
- ulei - 200 ml
- apa - 200 ml
- sare - 1 varf de cutit
- esenta de vanilie - 2 ml
- zahar vanilat bourbon - 8 grame
- bicarbonat de sodiu - 1 lingurita
- otet - 1 lingura
Instructions
- Faina se amesteca cu zahar, sare si zahar vanilat bourbon (sau normal).
- Se adauga treptat apa si ulei si se amesteca pana cand se formeaza un aluat (moale).
- Dupa ce ati adaugat jumatate din cantitatea de ulei si apa se adauga bicarbonatul stins cu otet, esenta de vanilie. Se adauga restul de apa si ulei.
- Cand aluatul s-a legat se adauga nuca tocata marunt si gemul de prune. Se omogenizeaza amestecul. Cam in momentul acesta o sa vi se para ca arata cam dubios aluatul. Don't worry it's ok.
- Aluatul se toarna intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese curata.
- Se lasa sa se tempereze, se portioneaza si se serveste.
Pofta mare!
[puregallery]
Am facut-o si este foarte buna! Multumesc pentru reteta!