Salutare dragilor! De ceva timp imi este pofta de o prajitura cu muuuulta crema asa ca mi-am facut curaj si am pregatit un minunat Cremsnit. Imi place prajitura asta inca din copilarie, cred ca era una intre prajiturile mele preferate cand mergeam la cofetarie impreuna cu Alba ca Zapada. Gasiti mai jos reteta celui mai bun Cremsnit cu aluat de foietaj si crema de vanilie facuta din ingrediente adevarate si pastaie de vanilie!
Prezentare video Smoothie cu Portocale, Banane si Coacaze
,
Prajitura Cremsnit sau Cremes

Trebuie sa recunosc ca am trisat un pic la aceasta prajitura pentru ca desi am facut crema de vanilie de la zero, am folosit aluat de foietaj cumparat. Nu aruncati cu rosii va rog! Oricat imi place mie sa gatesc, ideea de a impaturi si raspaturi de 1000 de ori aluatul de foietaj mi se pare ingrozitoare. Am grija intotdeauna sa cumpar aluatul de foietaj cu cele mai putine prostii pe eticheta si asta e! Oricum nu mananc foietaje in fiecare zi. Deci pentru mine e ok!
Sa ne apucam de treaba!
- Prep Time :30 minutes
- Cook Time :30 minutes
- Yield : 10
Ingredients
- aluat de foietaj - 800 grame
- Pentru crema
- lapte - 1 litru si 1/2
- zahar - 240 grame
- galbenus de ou - 10 bucati
- faina - 150 grame
- pastaie de vanilie - 1 bucata
Instructions
- Aluatul de foietaj se decongeleaza bine. Fiecare dintre cele doua foi se intinde pe suprafata de lucru usor infainata si se intinde intr-o foaie de dimensiunea tavii aragazului. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 15 minute sau pana se rumeneste. Ideea este sa intindem foile astfel incat sa nu creasca foarte mult in timpul coacerii. Nu avem nevoie de foi crescute si pufoase.
- Laptele se pune intr-o cratita si se pun semintele din pastaia de vanilie impreuna cu pastaia.
- Punem laptele la foc si il lasam sa ajunga la punctul de fierbere. Oprim focul si il lasam sa se infuzeze pentru 15 minute. Strecuram apoi laptele.
- Separat batem galbenusurile cu zaharul pana acesta se dizolva. Adaugam apoi faina si mixam bine astfel incat sa nu ramana cocoloase.
- Adaugam treptat laptele fierbinte peste galbenusuri si amestecam bine.
- Punem din nou compozitia la foc si lasam pana se ingroasa. Amestecam foarte bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Cand se ingroasa o dam de pe foc.
- Trecem crema printr-o sita fina si apoi o lasam sa se raceasca aproape complet. Cremele de genul asta (cu faina sau amidon) au tendinta sa faca o crusta deasupra cand se racesc. Pentru a evita treaba asta acoperim crema cu folie de pastic in direct contact cu crema astfel incat sa nu prinda aer.
- Pentru montarea cremsnitului exista doua variante. Punem ambele foi intregi cu crema la mijloc sau faramitam foaia de deasupra astfel incat sa fie mai usor de taiat.
- Eu am ales sa maruntesc bine foaia de deasupra.
- Cand crema este aproape rece o punem frumos peste foaia de foietaj intreaga si o nivelam. Presaram deasupra foietajul faramitat. Dam la frigider peste noapte sau minim 4-5 ore pentru ca aluatul de foietaj sa se fragezeasca.
- Pudram cu zahar si servim.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete dulci intrati aici.
[puregallery]