Prajitura Bounty

Salutare tuturor! Am sa va prezint astazi reteta unei prajituri usor de facut si foarte racoritoare, si anume Prajitura Bounty. Prajitura este inspirata dupa faimosul baton cu cocos invelit in ciocolata. Am facut mai demult si reteta pentru Batoane Bounty si au iest surprinzator de similare cu cele din comert. Asa ca daca sunteti fani ai batonuluui Bounty va invit sa incercati aceste doua retete.

Reteta video Prajitura Bounty

Ce parere ai despre aceasta reteta?

Prajitura Bounty

By February 9, 2021

Aceasta este o prajitura cu blat de ciocolata, crema delicioasa cu gris si nuca de cocos si glazura de ciocolata. Este o prajitura care se pregateste cu ingrediente pe care sigur le aveti la indemana. Sper sa incercati aceasta prajitura pentru ca este una foarte gustoasa care cu siguranta va fi pe placul celor dragi!

  • Prep Time :30 minutes
  • Cook Time :30 minutes
  • Yield : 8

Ingredients

Instructions

Mai intai pregatim blatul:

  • Batem la mixer untul moale impreuna cu zaharul pana cand acesta se dizolva si untul devine cremos.
  • Adaugam pe rand ouale si mixam.
  • Apoi punem esenta de vanilie si laptele.

  • Separat amestecam intr-un bol faina cu un praf de sare, cacao si praful de copt.
  • Adaugam treptat ingredientele uscate peste cele umede si mixam pana obtinem un aluat omogen, dens.
  • Pregatim o tava medie pe care o acoperim cu hartie de copt. Turnam compozitia pentru blat in tava si coacem in cuptorul incins la 180 de grade pentru 25 de minute sau pana blatul trece testul scobitorii.

  • Dupa ce este gata scoatem tava din cuptor, lasam blatul sa se raceasca putin in tava, il rasturnam si il lasam sa se raceasca complet pe un gratar.

Crema de cocos:

  • Intr-o cratita punem laptele si zaharul si punem la foc.

  • Cand laptele a ajuns la punctul de fierbere adaugam grisul si mixam cu un tel. Lasam la foc mic timp de 3/4 minute pana cand crema de se ingroasa.
  • Dam crema de pe foc si o lasam sa se raceasca complet.

  • Dupa ce crema de gris s-a racit o punem in bolul mixerului impreuna cu untul moale si mixam bine.
  • Adaugam nuca de cocos si mixam. Crema e gata!

Glazura:

  • Punem cuburile de ciocolata si smantana intr-un bol pe care il asezam peste o cratita cu apa clocotita.
  • Amestecam pana cand ciocolata se topeste si obtinem o glazura lucioasa si omogena.

Asamblare:

  • Peste blatul racit punem crema de cocos si o nivelam.

  • Turnam glazura si acoperim prajitura in intregime.

  • Punem prajitura la rece pentru minim 4 ore sau peste noapte.

  • Cand este racita bine o portionam si o impartim cu cei dragi.

Pofta mare!

Pentru mai multe retete dulci intrati aici.

Prajitura Coca -Cola 3 deserturi la 15 lei

Baigli - Cozonac Unguresc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here