Pilaful este printre cele mai populare retete traditionale romanesti. Cu pui, curcan, legume, simplu sau de post, pilaful se regaseste printre meniurile de zi cu zi ale romanilor. Eu va prezint astazi reteta mea de pilaf cu piept de pui si ciuperci.
Pilaful este practic orez fiert pana cand boabele de orez de sparg, creand o masa uniforma si delicioasa. Este complet diferit de orezul chinezesc in care boabele de orez trebuie sa ramana intregi sau de risotto.
Prezentare video Reteta de Pilaf cu Pui si Ciuperci
,
Pilaf cu piept de pui si ciuperci

Stiati ca orezul este cea mai cultivata cereala din lume, dupa porumb? Este cea mai consumata cereala din lume, avand un mare aport nutritiv. Se cultiva aproape pe toate continentele lumii, Asia fiind cel mai mare producator de orez.
- Prep Time :30 minutes
- Cook Time :30 minutes
- Rating
- Yield : 4
- Allergens : Morcovi
Ingredients
- piept de pui - 1 bucata
- orez - 200 grame
- patrunjel - cateva fire
- ciuperci - 200 grame
- ceapa - 1 bucata
- morcovi - 1 bucata
- ardei rosu - 1 bucata
- ulei de masline - 2 linguri
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
- foi de dafin - cateva bucati
Instructions
- Pentru a face pilaf mai intai am pus pieptul de pui la fiert, intr-o oala cu apa, impreuna cu foile de dafin.
- Cat timp s-a fiert puiul am tocat marunt ceapa, morcovul, ardeiul si patrunjelul.
- Dupa ce puiul s-a fiert, l-am scos pe o farfurie sa se raceasca. Am pastrat zeama in care am fiert puiul pentru a o folosi mai tarziu la fierberea orezului.
- Am incins uleiul de masline intr-o cratita si am calit legumele tocate marunt.
- Cat timp legumele se caleau la foc mic, am desfacut pieptul de pui racit si l-am taiat in cubulete potrivite. Am ales sa nu folosesc pielea puiului la pilaf.
- Dupa ce legumele s-au calit am adaugat orezul (spalat in prealabil si scurs) si l-am lasat sa se prajeasca timp de doua minute. Apoi am adaugat treptat cate un polonic din supa in care a fiert puiul. Pe masura ce orezul a absorbit supa am mai adaugat cate un polonic de supa procedand in felul acesta pana orezul a fost fiert.
- Dupa ce orezul s-a fiert am adaugat sarea si ciupercile.
- Intr-o tigaie, in care nu am pus nici un strop de ulei, am rumenit timp de cinci minute puiul si apoi l-am pus si pe el in pilaf.
- Am adaugat un pic de piper in pilaf si apoi l-am pus pentru zece minute in cuptorul incins.
Pofta buna la pilaf!
[puregallery]
imi place foarte muuult, nu mai am rabdare sa-l astept pe sotul meu sa-l rasfat ca astfel de pilaf !!
Cel mai bun pilaf ever bravo felicitari pt reteta e a doua oara cand il fac sunt graviduta se pare ca ii place tare lui bebe
Ma bucur mult ca iti place!
Pai si ciupercile unde mama lor sunt? Le ai mancat pe parcurs? … alta reteta..
Cum adica unde sunt? Le gasesti in lista de ingrediente si in etapele de preparare….
Cipercile le punem crude? sau calite inainte?