Ouale umplute sunt un aperitiv excelent pentru mesele festive. Pana acum le faceam destul de simplut, dar o prietena mi-a dat aceasta idee de a decora ouale astfel incat sa semene cu puisori de gaina. Au iesit grozav si sunt foarte aspectuosi.
Prezentare video Reteta de Oua umplute cu Pate de Ficat
,
Oua umplute cu pate de ficat

Puteti incerca diverse combinatii cu care sa umpleti ouale. Am vazut o reteta inclusiv cu somon. Eu am mers pe varianta simpla: cu pate de ficat, maioneza si galbenus, dar decorul a fost cel care a scos ouale mele din anonimat.
- Prep Time :25 minutes
- Cook Time :10 minutes
- Rating
- Yield : 6
- Allergens : Albus de Ou, Galbenus de Ou, Morcovi, Mustar
Ingredients
- oua - sase bucati
- Pentru umplutura:
- pate de ficat - 150 de grame
- mustar dijon - o lingurita
- Maioneza:
- oua - doua bucati
- ulei - 100 de ml
- lamaie - dupa gust
- mustar dijon - o lingurita
- sare - dupa gust
- Pentru decor:
- branza - 100 de grame, proaspata
- morcovi - o bucata
- ardei rosu - o bucata
- boabe de piper - cateva boabe
- patrunjel - cateva fire
- scobitori - 12 bucati
Instructions
- Mai intai punem ouale la fiert. Le lasam cam 7-8 minute sa se fiarba tari.
Cat timp se fierb ouale pregatim umplutura:
- Facem maioneza din doua galbenusuri conform retetei de aici.
- Dupa ce ouale se fierb, le curatam de coaja si le taiem in doua. Scoatem galbenusurile si le adaugam peste maioneza. Adaugam pateul de ficat, o lingurita de mustar si mixam totul foarte bine folosind mixerul.
- Umplem spatiul lasat de galbenus cu crema facuta anterior. Le punem pe o tava rasturnate, cu albusul in sus si crema in jos.
Sa incepem sa decoram ouale. Vom face mici puisori:
- Din branza facem bilute mici de branza care vor forma capul puiului. Rupem o scobitoare in doua si fixam cu ajutorul ei capul puisorului pe jumatatea de ou.
- Folosind bobitele de piper facem ochii. Din feliute mici de morcov facem ciocul puiului si din ardei taiat, fasii micute, facem creasta.
- Din doua frunze mici de patrunjel facem aripile puiului.
- Presaram pe tava patrunjel tocat marunt printre puisori.
- Se lasa un pic la frigider inainte de servire.
Pofta buna!
[puregallery]
Ce parere ai despre aceasta reteta?
Bravo! Mi-a placut prezentarea cu multa imaginatie pricepere si rabdare!
Multumesc!