Salutare dragilor! Va prezint astazi o reteta super interesanta si anume Oua de prepelita murate. Prima data cand am auzit de reteta asta am fost usor socata. Cum adica oua murate??? Ei bine da! Oua murate intr-un amestec de apa, otet, zahar si mirodenii. Ouale se pastreaza mult timp la rece, capata o culoare roz minunata si un gust foarte bun. Aceste oua pot fi servite ca aperitive, ca gustare sau la micul dejun.
Prezentare video Oua de Prepelita murate
,
Oua de Prepelita murate

Reteta aceasta se poate face si oua de gaina si cu oua de prepelita. Reteta este mai usor de preparat cu oua de gaina pentru ca acestea sunt mai usor de decojit.
Pentru "murarea" oualor am folosit apa, sfecla rosie coapta, otet, sare grunjoasa, zahar, boabe de mustar, boabe de piper, cateva foi de dafin si rozmarin uscat. Daca puteti ar fi mai bine sa folositi plante condimentare verzi pentru ca au o aroma mult mai intensa si vor fi foarte aspectuoase in borcan.
- Prep Time :20 minutes
- Cook Time :20 minutes
- Rating
- Yield : 6
- Allergens : Albus de Ou, Galbenus de Ou
Ingredients
- sfecla rosie - 2 bucati, coapte
- apa - 250 ml
- otet - 150 ml
- sare grunjoasa - 2 lingurite
- oua - 48 bucati, de prepelita
- zahar - 50 grame
- boabe de mustar - 2 linguri
- boabe de piper - 1 lingura
- foi de dafin - cateva foi
- rozmarin - 2 lingurite
Instructions
- Ouale de prepelita se pun intr-o cratita, se acopera cu apa si se pune o lingurita cu sare. Sarea va ajuta ca ouale sa se curete mai usor. Ouale se fierb timp de 10 minute din momentul in care apa da in clocot.
- Dupa ce sunt gata se scufunda rapid in apa rece si apoi se decojesc.
- Sfecla se pune pe o hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute, sau pana cand o scobitoare intra usor in centrul unei bucati de sfecla.
- Dupa ce sfecla este racita, se decojeste si se taie cubulete. Se poate da si pe razatoarea mare, dar mie imi place sa mananc cubulete de sfecla impreuna cu ouale murate.
- Se pregateste apoi amestecul pentru murare: intr-o oala se pun cubuletele de sfecla, apa, otetul, sarea, zaharul, boabele de piper, boabele de mustar, rozmarinul si foile de dafin.
- Amestecul acesta se pune la foc potrivit si se lasa sa dea in clocot. Se fierbe timp de 1 minut si apoi se opreste focul si se lasa sa se raceasca putin.
- La baza borcanelor se pun cubulete de sfecla si zeama, se aranjeaza ouale de prepelita, se pun din loc in loc cubulete de sfecla, se acopera cu zeama si se inchid borcanele.
- Se pastreaza la rece pana la servire si dupa deschiderea borcanelor.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete delicioase de muraturi intrati aici.
[puregallery]
Mi-as dori sa primesc retetele dv!
Pentru a primi retetele noastre puteti sa urmariti pagina noastra de facebook https://www.facebook.com/GatesteUsor/ si canalul de youtube https://www.youtube.com/user/GatesteUsor
Cat se tin la rece??
Multumesc anticipat
Se tin la rece pana cand se consuma