Negresa

Negresa este de departe unul dintre deserturile mele favorite de casa. Imi place si sa o mananc si sa o fac. Este pur si simplu delicioasa. Atat de delicioasa incat primele dati cand am facut abia am prins si eu un colt. Dar m-am invatat. Acum fac portie dubla pentru pofticiosii mei.

Prezentare video Reteta de Prajitura Negresa
,

Negresa

By December 17, 2013

Negresa este practic un pandispan cu cacao copt, peste care se aseaza frumos, o glazura de ciocolata lucioasa si gustoasa. Este destul de usor de facut si am o matusa care face cea mai buna negresa din lume. Va jur!

Ingredients

Instructions

Mai intai facem pandispanul:

Negresa Negresa

  • Intr-un bol mare amestecam zaharul cu cacao. Apoi incorporam laptele. Am amestecat cacaoa cu zaharul pentru a nu face cocoloase atunci cand pun laptele.

Negresa Negresa

  • Incorporam untul topit si esenta de rom.

Negresa Negresa

  • Separat amestecam faina cu praful de copt. O incorporam treptat in compozitie dupa ce am cernut-o.

Negresa Negresa

  • Apoi incorporam galbenusurile unul cate unul. Adaugam un galbenus si amestecam pana se inglobeaza complet si abia apoi adaugam altul.

Negresa Negresa

  • Folosind un mixer batem albusurile spuma.

Negresa Negresa

  • Incorporam spuma de albusuri in crema, amestecand cu miscari verticale.

Negresa

  • Aluatul este gata pentru a fi pus la cuptor intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

Negresa

  • Il coacem pentru 30 de minute pana cand o scobitoare infipta in mijlocul tavii iese curata.
  • Dupa ce aluatul este gata il lasam deoparte pana se raceste complet. Timp suficient sa facem glazura.

Negresa

Pentru glazura:

  • Intr-o craticioara amestecam zaharul cu cacao si incorporam laptele. Punem esenta de rom si un praf de sare. Adaugam bucata de unt si punem pe foc.

Negresa Negresa

Negresa

  • Lasam sa clocoteasca incet pana se topeste untul si totul se leaga.

Negresa Negresa

Negresa

  • Asezam glazura intr-un strat serios si uniform peste pandispan.
  • Presaram cu bombonele.

Negresa

  • Se lasa la frigider cateva ore inainte de taiere. Se taie in dreptunghiuri sau dupa pofta dvs.

Negresa

Pofta buna!

[puregallery]

Ce parere ai despre aceasta reteta?

8 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here