Daca ati fost norocosi ca mine, sa aveti bunici gospodine, atunci va aduceti cu siguranta aminte de galustile cu prune pe care le facea bunica. Daca nu, e o ocazie excelenta de a prepara ceva bun, va garantez ca nu o sa regretati!
Prezentare video Reteta de Galuste umplute cu Prune
,
Galuste umplute cu prune

Bunica mea le facea vara, umplute cu prune, si iarna, umplute cu gem de prune. Eu am primit prune romanesti autentice asa ca era cazul sa fac aceasta reteta.
- Prep Time :35 minutes
- Cook Time :20 minutes
- Rating
- Yield : 4
- Allergens : Albus de Ou, Cartofi, Faina, Galbenus de Ou
Ingredients
- cartofi - 1 kilogram
- prune - 500 grame
- faina - 300 grame
- pesmet - 200 grame
- zahar vanilat - 2 pliculete
- oua - 2
- unt - 200 grame
- amaretto - 50 ml
- zahar brun - 100 grame
Instructions
Sa umplem galustele zic!
- Pana sa umplem galustele trebuie sa fierbem cartofii. Dupa ce fierb ii lasati sa se raceasca si ii transformati in pasta cu unealta pentru piure.
- Prunele se spala, se taie in doua si li se scoate samburele. Le punem intr-un castron si adaugam peste ele amaretto si zahar brun. Amestecam si lasam sa prinda gust.
- Dupa ce s-au racit cartofii si i-ati facut pasta adaugati peste ei faina, ouale si un praf de sare. Framantati aluatul si mai adaugati faina daca se lipeste de maini. Pe masa impastiati un pic de faina si intindeti aluatul cu un sucitor. Trebuie sa aiba grosimea cam de jumatate de centimetru. Dupa ce l-ati intins, formati cercuri cu ajutorul unei halbe sau a unei cani, ca la gogosi. Urmeaza sa invelim prunele cu el.
- Eu am pus prunele sa se scurga de zeama intr-o strecuratoare cat am pus apa la fiert intr-o craticioara.
- Luam o tigaie si topim untul. Adaugam pesmetul peste si il lasam un pic sa se prajeasca. Adaugam zahar si zahar vanilat peste el. Trebuie sa stea pe foc cam 5 minute. Cand e gata va fi sfaramicios.
- Luati un cerc de aluat si puneti in el o jumatate de pruna. O inveliti bine si o faceti rotunjoara. Procedati la fel pana terminati prunele.
- In apa fiarta adaugam cateva galuste. Se vor lasa la baza cratitei. Cand se ridica la suprafata sunt gata sa fie scoase cu o spumiera.
- Se tavalesc prin pesmet si se servesc calde.
Desertul delicios al copilariei.
Pofta buna!
[puregallery]
Ce parere ai despre aceasta reteta?