Frigarui cu legume. Inca de cand am realizat eu ca daca mananc aproape la fiecare mic dejun si snack de seara branza olandeza maturata, pecorino, parmezan, babic si carnati uscati, o sa imi iasa colesterolul din grafic la 22 de nai, am inceput sa caut cat mai multe variante vegetariene gustoase. A da, si mancam si prea multe omlete, ce sa crezi! (referitor la diversificarea micului dejun pot sa spun ca i have failed badly dupa ce ieri am aruncat mai multe pungi cu fulgi de porumb, ovaz, cereale, etc, dupa ce se umpluse bucataria de molii, deci sunt pe drumul cel bun….not)
In periplul meu in lumea retetelor vegetariene am gasit cateva retete in care chiar nu simt nevoia sa pun carne si care sunt majoritatea cu vinete (cum ar fi imam bayildi si paste cu vinete), dar cred ca si pe astea le stropesc cu prea mult ulei de masline.
Sunt intr-o continua cautare de preparate cat mai diversificate si cat mai gustoase. Asa este si reteta de azi!
Prezentare video Frigarui cu legume
,
Frigarui cu legume

Cu micul dejun o fi cum o fi, dar cu garniturile si felurile principale vegetariene incep sa ma descurc.
M-am gandit eu cum sa elimin complet carnea de pe gratar si sa o inlocuiesc cu legume, dar sa fie si fun asa, adica sa para ca gatesti un pic, nu doar ca pui felii de vanata pe gratar. Imi place sa ma complic nu?
Ei bine sunt innebunita dupa aceste frigarui cu legume stropite cu un sos de usturoi (cum altfel?), ulei de masline si suc de lamaie.
Sunt super bune ele insele asa, fara nimic pe langa, dar totusi trebuie sa mancati destul de multe daca asta este felul principal.
Daca sunteti din gasca fripturistilor amatori de garnituri de legume puteti sa fiti siguri ca se potrivesc perfect pe gratar alaturi de celelalte carnuri sau peste.
- Prep Time :15 minutes
- Cook Time :15 minutes
- Yield : 4
Ingredients
- ciuperci champignon - 200 grame
- ardei iute - 1 bucata
- ceapa rosie - 1 bucata
- ardei rosu - 1 bucata
- ardei galben - 1 bucata
- dovlecei - 1 bucata
- rosii cherry - 200 grame
- piper - dupa gust
- ulei de masline - cativa ml
- usturoi - 2 catei
- suc de lamaie - de la 1/2 bucata
- oregano - 1 lingurita, uscat
- busuioc - 1 lingurita, uscat
- sare - 1 lingurita
Instructions
- Mai intai trebuie sa faceti sosul acela care va imbraca frigaruile: se amesteca suc de lamaie, piper, sare, oregano, busuoioc, sare, ulei de masline si usturoiul trecut prin presa.
- Betele pentru frigarui se lasa la inmuiat in apa timp de cateva ore inainte de gratar astfel incat sa nu ia foc.
- Dovlecelul (cu tot cu coaja), ardeii si ceapa se taie in cubulete. Ardeiul iute se taie si el in bucatele mai mici, iar rosiile si ciupercile doar se spala.
- Legumele se aranjeaza dupa preferinte pe betele de frigarui. Aranjati-le astfel incat culorile sa fie cat mai variate, sa arate cat mai aspectuos pentru a stimula apetitul.
- Este bine ca la fiecare capat de frigarui sa puneti cate un picior de ciuperca astfel incat legumele sa nu zboare.
- Frigaruile astfel formate se ung cu sosul facut mai devreme.
- Se incinge bine un grill de aragaz (si se unge cu un pic de ulei) sau cel mai bine un gratar in aer liber. Se pun pe el frigaruile si se frig cam 5-7 minute pe fiecare parte pana cand sunt rumenite si gatite bine.
- Daca nu vreti sa fie 100% vegetariene puteti sa puneti si cate un cub de branza feta printre legume.
S-aveti pofta!
Pentru mai multe retete delicioase cu legume vizitati sectiune retetelor vegetariene, lacto-vegetariene sau de post.
[puregallery]
Buna!
Particip la concursul “Blender vertical Phillips Promix”!
Nume, prenume: Badea Nicoleta Alexandra