Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana

Salutare tuturor! Escalopul este o reteta simpla, pui cu sos delicios si ciuperci. Escalopul se poate face din pui sau din porc, cu sos de samantana sau sos de rosii. Conform wikipedia escalopul este un termen frantuzesc care se refera la carne dezosata si fragezita folosind un ciocan de carne, gatita impreuna cu un delicios sos.

Prezentare video Reteta de Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana
,

Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana

By January 27, 2015

Eu am decis sa prepar escalop de pui cu sos de smantana si ciuperci. Am gatit acest escalop intr-o seara pentru prietenul meu. Preparatul a fost descris ca fiind gustos, aspectuos si demn de blog si asa a ajuns aici.

Este genul acela de cina care se prepara repede si simplu. In plus are ciuperci ceea ce este intotdeauna un plus.

Am servit escalopul cu garnitura de orez fiert bob cu bob. Simplu si usor.

O reteta oarecum similara este pui cu sos gorgonzola.

  • Prep Time :20 minutes
  • Cook Time :35 minutes
  • Yield : 4
  • Allergens :
  • Rating2.5 stars - based on 2 review(s)

Ingredients

Instructions

Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana

  • Se pregateste un piept de pui. Daca e intreg se dezoseaza, se scoate pielea si se taie in bucati. Pieptul pe care l-am cumparat eu era deja taiat in bucati asa ca doar l-am mai taiat pe latime pentru a face bucatile mai subtiri.
  • Fiecare bucata de pui se bate un pic cu ciocanul de carne pentru a se fragezi si a nu fi prea groasa. Se pregatesc ca la snitele.
  • Bucatile de pui se condimenteaza cu sare si piper si se dau prin faina. Se scutura de excesul de faina.

Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana

Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana

Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana

  • Ciupercile se taie in felii. Puteti folosi ce ciuperci vreti. Eu am avut ciuperci champignon albe si brune.

Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana

  • Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se prajeste puiul pe ambele parti pana se rumeneste bine.
  • Dupa ce se rumeneste, se scoate intr-un vas si se tine la cald.
  • In grasimea ramasa in cratita se topeste untul. Se adauga ciupercile si se soteaza pana se inmoaie.

Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana

Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana

  • Usturoiul se taie in felii subtiri si se adauga peste ciuperci, se lasa impreuna 5 minute.

Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana

  • Se toarna vinul peste ciuperci si se lasa sa scada timp de 5 minute.

Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana

Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana

  • Bucatile de pui se pun inapoi in oala impreuna cu ciupercile.
  • Se amesteca si se adauga foile de dafin si cei 100 de ml de apa.
  • Escalopul se lasa sa scada la foc mic timp de 20-25 de minute.
  • Separat se fierbe orezul: la o masura de orez se pun doua masuri de apa. Orezul se pune in apa rece, cu un praf de sare, pe foc. Cand apa clocoteste se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba acoperit timp de 10 minute. Dupa cele 10 minute se opreste focul si se lasa oala acoperita inca 10 minute. Daca orezul este inchegat, fara zeama si cateva cratere s-au format in orez inseamna ca ati incheiat misiunea cu succes.
  • Dupa ce zeama de la escalop a mai scazut puteti adauga smantana si amesteca foarte bine. Lasati focul mic astfel incat smantana sa nu se branzeasca.
  • Se condimenteaza cu sare si piper si se mai lasa 5 minute pe foc.

Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana

Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana

  • Escalopul se serveste cald cu orez.

Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana

Sa aveti pofta!

[puregallery]

Ce parere ai despre aceasta reteta?

20 COMMENTS

  1. I am going to make this now. I don’t have vin, but I think it will still taste wonderful. I will let you know. Thank youfor all ths healthy food!

  2. Merge cu cartofi piure, cartofi natur, cartofi aurii, mamaliga, pene, orez . Merge si fara vin. De fapt aceasta este o reteta care se foloseste in restaurante. In loc de smantana puteti adauga smantana lichida pentru gatit. Aceasta nu se branzeste, e mai gustoasa si va fi gata in timp mult mai scurt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here