Salutare! Din seria retetelor de Valentine’s Day va prezint astazi Cupcakes cu cacao si glazura de zahar. Am fost la cumparaturi recent intr-un supermarket care mie imi place foarte mult si am achizitionat o forma de silicon cu care sa pot face 6 cupcakes in forma de trandafir. Pe langa asta mi-am luat si 12 forme de silicon in forma de inimioara.
Prezentare video Reteta de Cupcakes cu Cacao si Glazura de Zahar
,
Cupcakes cu cacao si glazura de zahar

Am decis sa fac cupcakes cu cacao si glazura de zahar. Asa ca am facut o glazura roz, subtire care sa acopere discret cupcakes-urile in forma de trandafir. O glazura groasa cu o culoare mult mai intensa ar fi acoperit petalele delicate ale trandafirului din cacao.
Din cantitatile de mai jos mie mi-au iesit 12 cupcakes, nu numai in forma de trandafir. Am folosit mai multe feluri de forme.
Sa vedeti ce simplu se fac:
- Prep Time :20 minutes
- Cook Time :20 minutes
- Rating
- Yield : 12
- Allergens : Albus de Ou, Faina, Galbenus de Ou, Lapte
Ingredients
- Pentru compozitie:
- zahar - 220 grame
- faina - 85 grame
- smantana - 120 grame
- cacao - 85 grame
- esenta de vanilie - 2 ml
- praf de copt - 2 grame
- unt - 170 grame
- oua - 3 bucati
- sare - 1 praf
- Pentru glazura:
- zahar pudra - 150 grame
- lapte - 5 linguri
- colorant alimentar - cateva picaturi, rosu
- bomboane de zahar - pentru decor
Instructions
Compozitia pentru cupcakes:
- Se amesteca faina cu cacao, praf de copt si sare.
- Untul, la temperatura camerei, se bate foarte bine folosind un mixer. Se adauga treptat zaharul si se omogenizeaza compozitia.
- Se adauga cate un ou pe rand in amestecul de unt si zahar. La final se adauga esenta de vanilie.
- Se incorporeaza treptat amestecul de cacao si faina.
- Treptat se adauga si smantana avand grija ca ultimul ingredient adaugat sa fie cacao cu faina.
- Se toarna compozitia in formele pentru cupcakes avand grija sa le umpleti treisferturi, nu pline.
- Cupcakes se coc in cuptorul incins la 200 de grade pentru 20 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul cupcake-ului iese curata.
- Dupa ce sunt gata se lasa sa se tempereze un pic, se scot din forme si se lasa sa se raceasca complet.
Intre timp se face glazura:
- Se adauga treptat laptele peste zaharul pudra cernut.
- La final se adauga colorantul, in functie de cat de intensa vreti sa fie culoarea.
- Dupa ce cupcakes s-au racit, se glazureaza si se decoreaza cu bombonele de zahar, dupa preferinte.
Pofta mare!
[puregallery]