Cornulete sunt un desert preferat al tuturor bunicilor si matusilor. Aproape toate stiu sa le pregateasca. Era un timp cand aceste minunate pufosenii erau la fel de populare precum briosele de azi. Nu se stie exact de ce au cazut in plictiseala cornuletele, dar eu va propun sa le readucem in atentie.
Prezentare video Reteta de Cornulete cu Marmelada si Rahat
,
Cornulete cu marmelada si rahat

Eu am aceasta reteta de la bunica din partea mamei, aceste cornulete fiind printre singurele dulciuri pe care le pregatea. Mint, mai era si placinta cu mere sub forma de strudel. Am decis sa umplu cornuletele cu marmelada de prune facuta acum ceva timp si cum mai aveam cateva bucatele de rahat ratacite prin bucatarie am decis sa le bag si pe dansele in seama.
- Prep Time :60 minutes
- Cook Time :60 minutes
- Rating
- Yield : 12
- Allergens : Albus de Ou, Faina, Galbenus de Ou, Lapte
Ingredients
- Pentru aluat:
- faina - 400 de grame
- zahar - 100 de grame
- unt - 100 de grame
- zahar vanilat - 1 pliculet
- drojdie - 25 de grame
- lapte - 150 de ml
- oua - 2 bucati
- coaja de lamaie - 1 lingurita
- Pentru umplutura:
- marmelada de prune - cateva linguri
- rahat de fructe - cateva bucati
Instructions
Sa facem aluatul:
- Am pregatit mai intai maiaua amestecand drojdia cu o lingurita de zahar, un pic de lapte si un pic de faina. Am lasat-o sa creasca un pic.
- Urmatorul pas a fost sa rad coaja de lamaie. Nu ne trebuie foarte multa, cam o lingurita.
- Am amestecat zaharul vanilat cu faina si am adaugat maiaua. Am amestecat putin si am adaugat jumatate din cantitatea de lapte.
- Am adaugat ouale si am amestecat. Aluatul incepe sa se formeze. Am adaugat si restul de zahar.
- Am pus si coaja de lamaie si untul topit. Am inglobat tot laptele si am framantat foarte bine aluatul obtinut pana nu s-a mai lipit de mana.
- L-am lasat sa creasca intr-un loc cald timp de 30 de minute.
- Dupa aceasta perioada am impartit aluatul in cinci parti egale. Din fiecare parte am format o bila.
- Am intins bila intr-o foaie subtire si rotunda pe care am impartit-o in opt triunghiuri egale, taind din centru catre margini. Deci practic din aceste cantitati am facut 40 de cornulete.
- In partea mai lata a fiecarui triunghi am pus cate o bucatica de rahat si intr-altul o lingurita de marmelada. L-am pus pe o foaie de copt si le-am uns cu doua galbenusuri amestecate cu un pic de lapte. Le-am copt in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute.
- Se servesc cu zahar pudra deasupra.
Pofta buna!
Sfaturi:
- Aveti grija sa nu le umpleti cu prea multa marmelada pentru ca vor curge in tava la copt (asa cum au facut cateva dintre ale mele).
- Sa nu asezati cornuletele prea apropiate in tava pentru ca vor creste si riscati sa se coaca unele peste altele.
[puregallery]
M-a cuprins pofta, nu nostalgia! :))))
Nostalgic sau pofticios, oricand te poti apuca sa faci cornulete!
Servus Camelia! Ma bucur ca te-am descoperit. Imi place f mult sa gatesc dupa retele tale, sunt foarte bine prezentate si in scris si video. Am facut cornuletele acum de curand si f bune mi-au iesit, exact ca cele din poza. M-am mirat mult pentru ca nu sunt o experta in bucatarie, dar retele tale sunt f usor de pus in practica. Multa bafta in continoare!
Buna Andreea! Multumesc pentru feedback! Ma bucur mult ca iti plac retetele si ca ti-au iesit cornuletele bune! O saptamana frumoasa!