Hello dears! Trebuie sa ma laud cu ce am pregatit in weekendul asta pentru pranz. Aceste delicioase coaste de porc cu sos BBQ, garnitura de legume si un delicios sos alb. E drept ca in reteta de mai jos coastele sunt facute cu cuptor, dar in weekend m-am sacrificat si am testat pentru voi si varianta la cuptor. Toata lumea zice ca merg bestial la cuptor, impreuna cu legumele si sosul alb.
Am pregatit sosul BBQ ca in reteta de aici. A iesit delicios si sa va mai spun si un secret: puteti sa pregatiti mai mult sos BBQ si sa puneti ce ramane intr-un borcan. Fierbeti apoi borcanul in apa pentru 1 ora si o apoi puteti sa il pastrati in camara pentru mult timp. Zau ca e pacat sa nu faceti mai mult.
Prezentare video Coaste de porc cu sos barbeque, garnitura de legume si sos alb
,
Coaste de porc cu sos barbeque, garnitura de legume si sos alb

Pentru povestea aceasta delicioasa aveti nevoie de coaste de porc sau de vita. Daca gasiti de vita sa imi spuneti si mie de unde le-ati luat ca vreau si eu. Eu am folosit aici piept de porc de fapt pentru ca nu am gasit coaste simple. Merge foarte bine si cu coaste si cu piept de porc. Pieptul de porc are avantajul de a avea mai multa carne pe langa coaste.
Eu am facut o garnitura cu morcov, pastarnac (care btw e delicios la cuptor) si cartofi dulci pe care i-am condimentat si i-am gatit la cuptor pana au fost aproape crocanti.
M-am gandit ca pe langa sosul BBQ ar mai merge un fel de sos, contrastant usor, asa ca am facut un sos de iaurt cu mustar si ceapa verde.
Ce sa va mai spun, a iesit un deliciu, ceea ce as mai vrea sa fac acum ar fi sa incerc sa gasesc coaste vita, dar pana atunci va las cu reteta asta delicioasa.
Ingredients
- coaste - 2 kilograme
- sos barbeque - 200 grame
- mustar - 3 lingurite, cu miere
- usturoi granulat - 3 lingurite
- boia afumata - 3 lingurite
- Pentru garnitura:
- morcovi - 3 bucati
- pastarnac - 3 bucati
- cartofi - 3 bucati
- ulei de masline - 12 ml
- usturoi granulat - 1 lingurita
- busuioc - 1 lingurita
- boia dulce - 1 lingurita
- Pentru sos alb
- maioneza - 2 linguri
- iaurt - 2-3 linguri
- mustar dijon - 1 lingurita
- ceapa verde - 1 fir
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
Instructions
- Mai intai se condimenteaza coastele cu sare, piper, usturoi granulat si boia afumata, pe toate partile. Se ung cu putin ulei de masline si se acopera bine cu mustar. Eu am intins mustarul cu o pensula.
- Dupa condimentare ar fi momentul ideal sa le lasati la marinat minim 4 ore sau cel mai bine peste noapte.
- Apoi se ia fiecare bucata de coasta si se inveleste in folie de staniol si se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 3 ore, fara sa umblati la ele.
- In ultimele 30 de minute de gatire ale coastelor puteti sa va apucati de garnitura: legumele se taie in bastonase subtiri.
- Se condimenteaza cu sare, piper, busuioc, boia dulce, usturoi granulat si putin ulei de masline. Se amesteca bine si se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 3 de minute.
- Pentru a face sosul trebuie sa amestecati iaurtul cu ceapa verde tocata, maioneza si mustar dijon. Se tine la frigider pana la servire.
- Dupa 2.45 de minute de gatire desfaceti coastele din folie si lasati-le sa se rumeneasca pentru 15 minute. Dupa cele 15 minute scoateti-le din cuptor si ungeti-le din plin cu sos BBQ. Coastele se intorc la cuptor pentru 10 minute, eventual folosind functia grill a cuptorului. Nu le lasati prea mult pentru ca intr-un final sosul se va carameliza si se va arde.
- Dupa ce coastele sunt gata, se desfac din folie, se feliaza si se servesc impreuna cu garnitura, sos alb si salata verde.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete delicioase cu carne de porc intrati aici.
[puregallery]