Clatitele traditionale romanesti sunt printre cele mai simple deserturi de facut. Tot ce va trebuie sunt cateva ingrediente si un pic de indemanare la invartit clatite.
Prezentare video Reteta de Clatite cu Dulceata de Gutui
,
Clatite cu gem de gutui

Eu am ales sa le umplu cu dulceata de gutui. Puteti sa le umpleti cu ce doriti voi. Clatitele mele preferate sunt umplute cu dulceata de visine sau ciocolata. Sau cu amandoua. Sunt delicioase. Sa vedem cum se fac:
Prep Time :10 minutes. Cook Time :15 minutes Yield : 6 Allergens : Albus de Ou, Faina, Galbenus de Ou, Lapte
Rating
Ingredients
- Pentru aluatul de clatite:
- faina - 200 de grame
- lapte - 200 de ml
- apa minerala - 200 de ml
- zahar - 40 de grame
- oua - 3 bucati
- esenta de vanilie - 2 ml
- sare - un varf de lingurita
- Pentru umplutura:
- dulceata de gutui - cateva linguri
Instructions
- Intr-un bol se bat bine ouale cu un praf de sare.
- Se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste.
- Apoi se incorporeaza treptat faina, laptele si apa minerala. Fiecare ingredient pe rand pana le terminam.
- Aluatul trebuie sa fie fara cocoloase, matasos si destul de lichid, pentru clatite subtiri. Daca doriti sa faceti clatite mai grosute puneti mai putine lichide.
- Se incinge o tigaie micuta si se pune un pic de ulei in ea. Se invarte pentru ca uleiul sa se distribuie uniform. Se scurge excesul de ulei si se pune cam jumatate de polonic de aluat pentru clatite.
- Se toarna incet, constant si se invarte tigaia pentru ca aluatul sa se distribuie uniform.
- Se lasa la prajit cam doua, trei minute pe fiecare parte.
- Se scoate clatita pe o farfurie si se continua pana se termina compozitia.
- Se umplu clatitele cu gem, dulceata sau ciocolata si se savureaza.
Pofta buna!
[puregallery]
Ce parere ai despre aceasta reteta?
cum sa refuz o portie de clatite mai ales ca sunt umplute cu dulceata de gutui?
Vai, dar ce poftă mi s-a făcut!!! Arată superb și n-au cum să fie altfel decât fabuloase!