Ciulamaua de pui este printre mancarurile clasice romanesti, retete variate gasindu-se in cartile consacrate ale bucatariei noastre, precum cea a Sandei Marin, cartea de capatai a oricarei gospodine serioase de pe la noi. Desi reteta se jura ca-i romaneasca, originile ei se afla in bucataria turceasca, zona din care isi trage si numele.
Prezentare video Reteta de Ciulama de Pui
,
Ciulama de pui

Eu am aceasta reteta de la bunica mea care, va jur, facea cea mai buna ciulama pe care am mancat-o vreodata. Va invit sa incercati reteta si sa imi spuneti cum a iesit.
Ingredients
- pulpe de pui - 6 bucati, dezosate
- faina - 2 linguri
- unt - 1 cubulet, ~50 grame
- lapte - 100 ml
- foi de dafin - 4 frunze
- ienibahar - cateva boabe
- ulei - 3 linguri
- patrunjel - cateva frunze, proaspat
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
Instructions
- Pulpele de pui se spala si se taie in bucati.
- Se pun la fiert in apa impreuna cu foile de dafin si ienibaharul.
- Intr-o cratita care sa nu lipeasca se incinge uleiul si se topeste untul in el. Se adauga faina si se amesteca bine pentru a nu face cocoloase. Se va face o pasta grosuta pe care o subtiem cu lapte. Adaugam treptat zeama in care a fiert puiul. Adaugati cam 2 polonice de zeama.
- Adaugati bucatile de pui si amestecati ca sa nu se lipeasca. Cand zeama a devenit constistenta se sareaza, pipereaza si se presara patrunjel proaspat, tocat.
- Se serveste cu mamaliguta.
Pofta buna!
[puregallery]
Ce parere ai despre aceasta reteta?
imi plac super mult retetele tale, cum explici si tot 🙂 multumesc! dar in ciulama eu pun si morcovi, asa am pomenit. fac mancarea asta de cate ori pregatesc supa de pui. inca o data multumesc pentru toate videoclipurile <3
Ma bucur ca iti plac retetele!
delicioasa cateodata o folosesc si ca sos la spaghete, oaspetii cer inca cateo portie