Ciulama de pui

Ciulamaua de pui este printre mancarurile clasice romanesti, retete variate gasindu-se in cartile consacrate ale bucatariei noastre, precum cea a Sandei Marin, cartea de capatai a oricarei gospodine serioase de pe la noi. Desi reteta se jura ca-i romaneasca, originile ei se afla in bucataria turceasca, zona din care isi trage si numele.

Prezentare video Reteta de Ciulama de Pui
,

Ciulama de pui

By October 19, 2013

Eu am aceasta reteta de la bunica mea care, va jur, facea cea mai buna ciulama pe care am mancat-o vreodata. Va invit sa incercati reteta si sa imi spuneti cum a iesit.

  • Prep Time :10 minutes
  • Cook Time :50 minutes
  • Rating 4.5 stars - based on 6 review(s)
  • Yield : 2
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

Ciulama de pui

  • Pulpele de pui se spala si se taie in bucati.
  • Se pun la fiert in apa impreuna cu foile de dafin si ienibaharul.

Ciulama de pui Ciulama de pui

  • Intr-o cratita care sa nu lipeasca se incinge uleiul si se topeste untul in el. Se adauga faina si se amesteca bine pentru a nu face cocoloase. Se va face o pasta grosuta pe care o subtiem cu lapte. Adaugam treptat zeama in care a fiert puiul. Adaugati cam 2 polonice de zeama.

Ciulama de pui Ciulama de pui

Ciulama de pui

  • Adaugati bucatile de pui si amestecati ca sa nu se lipeasca. Cand zeama a devenit constistenta se sareaza, pipereaza si se presara patrunjel proaspat, tocat.

Ciulama de pui Ciulama de pui

Ciulama de pui Ciulama de pui

  • Se serveste cu mamaliguta.

Ciulama de pui

Pofta buna!

[puregallery]

Ce parere ai despre aceasta reteta?

3 COMMENTS

  1. imi plac super mult retetele tale, cum explici si tot 🙂 multumesc! dar in ciulama eu pun si morcovi, asa am pomenit. fac mancarea asta de cate ori pregatesc supa de pui. inca o data multumesc pentru toate videoclipurile <3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here