Ciorba cu perisoare este una dintre multele tipuri de ciorbe romanesti. As zice aproape la fel de indragita precum ciorba de burta.
Prezentare video Reteta de Ciorba de Perisoare
,
Ciorba de perisoare

Fiertura cu carne de vita, perisoare si legume, acrita cu bors autentic de tarate, a ajuns in bucataria romaneasca prin filiera turceasca, fiind imbogatita cu elemente autohtone. Grecii au si ei varianta lor de ciorba cu perisoare numita tchorba toptsita.
- Prep Time :20 minutes
- Cook Time :02h 00min
- Rating
- Yield : 8
- Allergens : Albus de Ou, Galbenus de Ou, Morcovi, Rosii, Telina
Ingredients
- rasol de vita - 2 bucati, 800 de grame
- carne tocata - amestec porc cu vita, 500 de grame
- dovlecei - 1 bucata
- morcovi - 2 bucati
- ardei rosu - 1 bucata
- telina - 1 bucata mica
- oua - 1 bucata
- pastarnac - 1 bucata
- radacina de patrunjel - 1 bucata
- ceapa - 2 bucati
- rosii - 3 bucati, decojite
- bors - 1 litru
- orez - 2 linguri
- usturoi - 1 catel
- paine - 1 felie, fara coaja, doar miezul
- leustean - cateva frunze
- patrunjel - cateva frunze
- sare - dupa gust
Instructions
- Orezul l-am lasat in apa sa se inmoaie. Rosiile le-am decojit si taiat in bucatele. Miezul de paine l-am inmuiat in apa.
- Punem carnea la fiert impreuna cu usturoiul intreg. Eu am folosit o oala de 5 litri pe care am umplut-o treisferturi.
- Legumele le taiati dupa cum preferati. Eu am taiat morcovii rondele, ardeiul, pastarnacul, telina, dovlecelul si radacina de patrunjel in cubulete potrivite.
- Dupa ce carnea a dat intr-un clocot am daugat o ceapa intreaga si am lasat-o sa fiarba.
- Dupa ce carnea s-a fiert, am scos-o din oala si am adaugat legumele. Carnea trebuie lasata sa se raceasca si apoi taiata in cubulete. Tineti minte sa scoateti si ceapa dupa ce si-a lasat minunatul gust in ciorba.
- In oala de pe foc adaugam legumele taiate cubulete si le lasam sa fiarba.
- Dupa ce legumele s-au inmuiat adaugam carnea taiata cubulete si o cana cu apa. Lasam sa fiarba.
- Intre timp ne apucam de perisoare: tocam cealalta ceapa marunt si o punem peste carne. Adaugam si oul, sare, piper,orezul si miezul de paine. Amestecam totul foarte bine pana se omogenizeaza. Formam perisoarele dupa dimensiunile dorite si le dam prin faina, sa-si pastreze forma.
- Borsul il fierbem separat.
- Dupa ce borsul s-a fiert il adaugam peste ciorba impreuna cu rosiile.
- A mai dat intr-un clocot si este timpul sa punem perisoarele. Se lasa pe foc pana perisoarele sunt fierte.
- Se opreste focul si se adauga verdeata tocata marunt.
- Se serveste fierbinte cu ardei iute.
Pofta buna!
[puregallery]
Ce parere ai despre aceasta reteta?
Sunt de acord cu totul pana la a da perisoarele prin faina si a pune paine in carne.
Foarte gresit.Puneti in carne ceapa orez sare ,verdeata adica patrunjel si ou.Amestecati bine carnea udati mainile,faceti bilute,rotunlitile intre palme si le puneti la fiert in ciorba sau separat pentru a nu se tulbura zeama cu spuma care se lasa din perisoare.
Voi tine cont de sfatul dvs. data viitoare cand voi face ciorba cu perisoare.
retete utile
noi In Rep. Moldova tot punem paine in perisoare, fffff bun
Ma bucur ca va place reteta!
Bună 😊 am o întrebare .
În loc de rasol de vita ce pot pune?
Aici unde stau nu găsesc chiar toate ingredientele românești 😊
Mulțumesc frumos
Buna. Poti sa pui pulpa de vita si daca gasesti oase de vita. In felul asta asiguri gustul cu oasele si bucatele de carnita cu pulpa. Sau daca nu vrei sa pui si bucatele de carne poti sa faci doar cu oase de vita (genunchi, oase de la picioare cu maduva, etc)
Buna,
Imi poti spune ce fel de bors folosesti?
Felicitari pentru retete! sunt tinara, cam de varsta ta si gatesc datorita tutorialelor tale.
O zi frumoasa
Buna. Nu am o marca anume, dar in general folosesc olimpia. Ma bucur ca iti sunt utile retetele.
Gust Romanesc ca acasa