Salutare dragilor! Dupa atatea deserturi delicioase am decis ca e cazul pentru o reteta minunata de aperitiv. Si anume Chiftele umplute cu Oua sau Scotch Eggs asa cum se numesc ele in patria mama. Sunt un aperitiv specific gastronomiei Marii Britanii si sunt definite ca fiind preparate pentru picnic, sau gustari reci. Practic sunt o modalitate foarte buna de a scoate din anonimat clasicele chiftelute.
Prezentare video Reteta de Chiftele umplute cu Oua sau Scotch Eggs
,
Chiftele umplute cu Oua sau Scotch Eggs

Aceste Scoth Eggs sunt chiftele umplute cu oua fierte tari. Au o crusta delicioasa de pesmet si sunt super crocante.
In retetele englezesti aceste chiftele se fac cu "carne de carnati", care presupun ca se gaseste la magazin, sau se face cu carne scoasa din carnati. Pentru a simplifica putin lucrurile eu am facut aceasta reteta cu carne tocata, condimentata. Am folosit usturoi, nucsoara, boia dulce si iute, mustar dijon si cimbru. Se prajesc in baie de ulei sau se fac la cuptor.
Se pot servi cu muraturi sau salata verde, dupa plac.
- Prep Time :10 minutes
- Cook Time :35 minutes
- Yield : 6
- Allergens : Albus de Ou, Faina, Galbenus de Ou, Mustar
Ingredients
- carne tocata de porc - 700 grame
- oua - 10 bucati, 8 fierte si 2 crude
- faina - 150 grame
- pesmet - 150 grame
- usturoi - 3 catei
- nucsoara - un varf de lingurita
- boia iute - 1/2 lingurita
- boia dulce - 1 lingurita
- cimbru uscat - 1 lingurita
- mustar dijon - 1 lingurita
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
Instructions
- Ouale se fierb timp de 12 minute din momentul in care apa da in clocot. Eu am preferat sa le fac cu oua fierte tari, dar se pot face si cu oua cu galbenus cleios. Dupa ce ouale s-au fiert, se racesc in apa rece si se decojesc.
- Intre timp se condimenteaza carnea: se adauga mustarul dijon cu boabe intregi, cimbru, boia iute si dulce, usturoi trecut prin presa, un pic de nucsoara rasa fin, sare si piper dupa gust. Carnea se amesteca foarte bine, cu mainile si se gusta pentru a va asigura ca este suficient condimentata.
- Carnea se imparte in 8 bile rotunde. Bilele se aplatizeaza in discuri astfel incat sa putem imbraca ouale cu ele.
- Ouale decojite se dau prin faina si se imbraca bine cu carne.
- Oul acoperit cu carne se da prin ou batut, pesmet si se pune pe o tava acoperita cu hartie de copt. Se asambleaza in felul aceasta toate chiftelele.
- Se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 35 de minute. Dupa cum spuneam pot fi prajite si in baie de ulei.
- Dupa ce sunt gata se lasa sa se raceasca putin si se servesc cu mustar si salata verde.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete delicioase de aperitive intrati aici.
[puregallery]