Chiftelele de post sunt o idee perfecta pentru zilele de post, meniurile vegetariene si zilele de vara atunci cand doriti o masa usoara, fara carne (stiu ca sunt prajite, dar sunt gustoase, asa ca nu ma condamnati).
Prezentare video Reteta de Chiftelute de post din Cartofi si Ciuperci
,
Chiftele de post din cartofi si ciuperci

Puteti face chiftele de post din cartofi, urmand aceasta reteta, din dovlecei, sau din naut, acestea din urma numindu-se falafel, o delicioasa reteta a bucatariei orientale.
Ultima data pentru blog am facut chiftele de porc prajite si chiftele marinate, dar este un pic prea cald pentru carne asa ca va invit sa incercati reteta mea de Chiftele de post din cartofi si ciuperci.
Ingredients
Instructions
- Mai intai fierbeti cartofii foarte bine pana cand intra o furculita usor in ei.
- Intre timp tocati marunt mararul si ciupercile.
- Dupa ce cartofii sunt fierti lasatii sa se raceasca foarte bine si apoi pasatii cu o ustensila din aceea de pasat cartofi, cu mixerul sau cu blenderul.
- Peste cartofii pasati adaugati marar, ciuperci, sare, piper si usturoi pisat. Omogenizati foarte bine amestecul si adaugati faina.
- Formati chiftelute micute si treceti-le prin faina.
- Apoi prajiti chifetele in ulei incins, pe ambele parti pana sunt rumenite, cam 5-7 minute.
- Serviti-le calde!
Pofta buna!
[puregallery]
Ce parere ai despre aceasta reteta?
Nu stiu cum ati reusit sa le tineti intregi la prajit ca mie mi s-au dezintegrat, pacat de material !
Oare nu lipseste ou?
Nu lipseste oul pentru ca reteta e fara ou. Cartofii au suficient amidon cat sa lege chiftelele fara ou, dar puteti sa adaugati daca doriti.
excelenta reteta, va multumesc.
Ciupercile trebuia fierte apoi maruntite ft tare