Chiftele cu sfecla rosie si branza feta. Mai demult o persoana care imi urmareste pagina de facebook mi-a sugerat sa fac cateva retete cu sfecla rosie. Am fost surprisa initial si mi-am dat seama ca nici eu nu cunosc foarte multe preparate cu sfecla rosie in afara de sucul faimos al mamei mele si de salata de sfecla coapta. Mi-am notat la momentul respectiv in lista cu idei pentru blog si m-am documentat apoi despre ce retete as putea sa fac cu sfecla rosie.
Am facut o salata cu sfecla coapta si mere iar acum va prezint super chiftelute cu sfecla rosie si branza inspirate de Good Food.
Prezentare video Chiftele cu sfecla rosie si branza feta
,
Chiftele cu sfecla rosie si branza feta

Pentru chiftele am copt sfecla la cuptor, dar se poate si fierbe. Mie mi se pare ca are un gust mai placut si mai intens coapta la cuptor. Am amestecat-o cu branza feta care ofera preparatului nostru un contrast foarte placut intre dulceata sfeclei si gustul sarat al branzei. Le-am aromat cu marar, ceapa verde si am folosit oua si pesmet pentru a lega compozitia chiftelelor.
Initial mi-a fost frica ca nu se vor lega si ca se vor descompune la prajit, dar nu a fost deloc asa. Mi-a parut rau ca s-a mai dus din intensitatea culorii sfeclei in timpul prajirii, dar oricum sunt cele mai frumoase chiftele pe care le-am vazut.
- Prep Time :15 minutes
- Cook Time :40 minutes
- Yield : 6
- Allergens : Albus de Ou, Galbenus de Ou
Ingredients
- sfecla rosie - 500 grame
- ceapa verde - 3 fire
- pesmet - 100 grame
- branza feta - 200 grame
- marar - 1 legatura
- oua - 3 bucati
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
- ulei de masline - cativa ml
- Pentru servire:
- salata verde - 1 bucata
- castraveti - cateva felii
- iaurt grecesc - 200 grame
Instructions
- Mai intai coacem sfecla. Se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt si se coace pentru 30 de minute in cuptorul incins la 200 de grade. Este gata atunci cand o scobitoare intra usor in centrul ei.
- Dupa ce este coapta se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet inainte de a o decoji. Apoi se da pe razatoarea medie. Nu trebuie sa o dati pe razatoarea fina ci pe cea medie (aceea pe care se rad merele) pentru ca vrem sa avem un pic de consistenta in chiftelele noastre.
- Sfecla rasa se amesteca cu ceapa si mararul tocate marunt, cele trei oua batute cu un praf de sare, pesmentul, sare, piper si branza feta data pe razatoare. Amestecul se omogenizeaza foarte bine si se gusta pentru a va asigura ca are toate condimentele necesare. Nu exagerati cu sarea pentru ca branza feta este destul de sarata.
- Din compozitia rezultata se formeaza chiftele mici, rotunde si usor plate.
- Intr-o tigaie se incinge ulei de floarea soarelui. Se rumenesc chiftelele timp de 2-3 min pe fiecare parte. Ele nu trebuie prajite foarte mult pentru ca sfecla este copta, branza este branza, tot ce ar trebui sa se gateasca sunt ouale. Se scot pe o farfurie acoperita cu prosoape hartie pentru a se absorbi excesul de grasime.
- Eu le-am servit pe o farfurie intinsa pe care am pus salata verde din plin pe care am condimentat-o cu sare, piper si ulei de masline. Am pus rondele de castraveti si cateva linguri de iaurt grecesc.
- Se serveste cu multa pofta!
Pofta mare!
Pentru alte retete vegetariene delicioase intrati aici.
[puregallery]