Cartofii taranesti la tigaie reprezinta o garnitura ideala pentru momentele in care aveti invitati multi la masa. Sunt foarte simplu de facut si merg bine cu preparatele la gratar. Daca doriti sa ca reteta sa fie vegetariana, eliminati baconul si untul si, eventual, adaugati un un ardei rosu.
Prezentare video Reteta de Cartofi Taranesti cu Ceapa si Bacon
,
Cartofi taranesti cu ceapa si bacon

Reteta mi-a fost recomandata de o gospodina priceputa intr-ale mancarii gustoase si care m-a asigurat ca vor iesi ca la carte. Si chiar asa a fost!
- Prep Time :10 minutes
- Cook Time :20 minutes
- Rating
- Yield : 4
- Allergens : Cartofi
Ingredients
Instructions
Sa vedeti cat de simplu se face:
- Taiem cartofii cubulete, sau rodele, dupa preferinte. Ii punem intr-o oala la fiert si ii supraveghem atent. Trebuie lasati sa dea intr-un clocot sau doua. Nu ii fierbem de tot ci doar cat sa intre furculita in ei un pic. Daca ii fierbem prea mult, atunci cand ii tragem la tigaie se vor farama si nu vrem asta.
- Tocam ceapa fideluta si mararul marunt.
- Topim, intr-o tigaie, untul si calim ceapa pana devine sticloasa. Adaugam baconul si il lasam sa se caleasca bine impreuna cu ceapa cam 7-10 minute. Eu am avut bacon crud si de aceea a durat mai mult. Daca folositi din acela afumat va dura mai putin.
- Asezonam cu sare, piper si boia. Adaugam cartofii scursi de apa si amestecam bine.
- Se servesc calzi presarati cu marar proaspat deasupra.
- Merg minunat cu friptura.
Pofta buna!
[puregallery]
Ce parere ai despre aceasta reteta?
Aromaţi şi pufoşi. Buni.
deliciosi cu pui in smantana