Recent am vrut sa fac o garnitura cu cartofi la o friptura foarte buna de pui. Si m-am gandit ca sunt satula de clasicii cartofi, cubulete, la cuptor, sau de legume coapte, sau sotate. Asa ca dupa o cautare indelungata pe net si mixarea mai multor idei si ingrediente, a aparut aceasta reteta de Cartofi copti cu bacon si branza.
Prezentare video Reteta de Cartofi copti cu Bacon si Branza
,
Cartofi copti cu bacon si branza

Practic aceasta reteta, foarte simpla, presupune sa coaceti cartofi in coaja, acoperiti cu folie, la cuptor. Apoi extrageti o parte din miezul cartofilor si il amestecati cu cateva dintre ingredientele de mai jos. Apoi coaceti totul din nou. Si iata minunata garnitura. Sper sa va placa.
- Prep Time :15 minutes
- Cook Time :45 minutes
- Rating
- Yield : 2
- Allergens : Cartofi
Ingredients
- cartofi - 2 bucati, mari
- ceapa verde - 2 bucati
- branza rasa - 100 grame, poate fi si cascaval, mozzarella, emmentaler, cedar
- unt - 50 grame
- sare - 1/2 lingurita
- iaurt - 150 grame
- bacon - 3 felii
Instructions
- Cartofii se spala foarte, foarte bine. Se invelesc in folie de aluminiu si se coc, in cuptorul preincalzit, pentru 30 de minute. Nu uitati sa ii intoarceti din cand in cand, pentru ca altfel se vor coace prea tare pe partea care sta pe tava.
- Cat timp se fac cartofii pregatiti umplutura. Mai intai tocati marunt ceapa verde si baconul.
- Se topeste unt intr-o tigaie. Atunci cand este incins se caleste baconul si ceapa tocata, timp de 5 minute.
- Atunci cand cartofii sunt gata, se scot din folie, si se lasa sa se raceasca, cat sa ii puteti manevra.
- Se taie, usor, folosind un cutit, partea superioara a cartofilor. Practic taiati o felie foarte subtire din cartof, un capacel.
- Folosind o lingura scoateti mare parte din miezul cartofului, astfel incat sa creati spatiu suficient pentru a-i umple. Aveti grija sa nu scoateti prea mult miez pentru ca marginile pot deveni prea fragile si se pot rupe.
- Miezul cartofilor se pune peste amestecul de ceapa si bacon calite. Adaugati iaurt, sare si jumatate din cantitatea de branza rasa.
- Omogenizati amestecul si umpleti cartofii cu el. Peste cartofi presarati branza ramasa.
- Cartofii se introduc din nou in cuptor pentru 15 minute.
- Se servesc calzi.
Pofta buna!
[puregallery]
Ce parere ai despre aceasta reteta?
foarte buna combinatia!