V-am zis ca imi place carasul nu? De cele mai multe ori l-am mancat prajit ca in reteta de aici. Am vrut sa gasesc o noua modalitate de a-l pregati care sa nu implice ulei. L-am pregatit la cuptor cu sos de rosii si capere.
Prezentare video Reteta de Caras la cuptor cu Capere si Rosii
,
Caras la cuptor cu capere si rosii

M-am gandit sa pun langa caras capere (nu de alta, dar aveam un borcan deschis in frigider), rosii cherry, ardei si dovlecel. Impreuna cu sosul pe care l-am pregatit trebuie sa va spun ca a iesit delicios.
- Prep Time :20 minutes
- Cook Time :40 minutes
- Rating
- Yield : 3
- Allergens : Rosii
Ingredients
- caras - 6 bucati
- ceapa verde - 2 fire
- ardei rosu - 1 bucata
- dovlecei - 1 bucata
- usturoi - 2 catei
- rosii cherry - 15 bucati
- patrunjel - o jumatate de legatura
- capere - 1 lingura
- cimbru - 1 lingurita
- lamaie - o jumatate
- vin alb - 100 de ml, sec
- ulei - 100 de ml
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
Instructions
- Eu am avut peste gata curatat pe care l-am dat cu sare si piper sa isi i-a gust.
- Am taiat dovlecelul si ardeiul in felii, ceapa am tocat-o fin si rosiile cherry l-am taiat in doua. Patrunjelul l-am tocat marunt.
- Pentru sos am amestecat uleiul de masline cu zeama de lamaie, vinul, cimbrul, caperele, patrunjelul si usturoiul pisat. Am mixat totul foarte bine.
- Am umplut burta pestelului cu sos si l-am asezat intr-un vas de yena (puteti folosi si o tava). Dupa ce am umplut toti pestii am mai pus sos si peste ei.
- Apoi am asezat legumele, am presarat cu ceapa verde si am adaugat restul sosului.
- Am bagat pestele la cuptor timp de 40 de minute.
Pofta buna!
[puregallery]
Ce parere ai despre aceasta reteta?