Salutare dragilor! Cum ati petrecut de Craciun? Noi am stat la masa in familie si apoi ne-am rostogolit usor, usor catre pat. Asa ca acum ne pregatim de Revelion. M-am gandit sa pregatesc cateva Briose cu Vanilie si Glazura de Unt, decorate in spiritul sarbatorilor de iarna.
Prezentare video Briose cu Vanilie si Glazura de Unt
,
Briose cu Vanilie si Glazura de Unt

Pentru treaba asta o sa facem briose cu aroma de vanilie folosind oua, faina. lapte, zahar, unt si arome. Glazura este facuta din zahar pudra, unt, colorant alimentar si putin lapte.
Pe langa toate astea pentru a decora mai aveti nevoie de posuri, duiuri de cofetarie si bombonele de zahar de culori diferite. La lidl gasiti in perioada asta tot felul de bomboane tematice de sarbatori.
- Prep Time :40 minutes
- Cook Time :20 minutes
- Yield : 12
Ingredients
- Pentru briose
- oua - 3 bucati
- faina - 160 grame
- lapte - 120 ml
- zahar - 150 grame
- unt - 85 grame
- esenta de vanilie - 2 ml
- sare - un varf de lingurita
- praf de copt - 5 grame
- Pentru glazura de unt
- zahar pudra - 450 grame
- unt - 200 grame
- lapte - 2 linguri
- esenta de vanilie - 2 ml
- colorant alimentar - verde
- Pentru decor
- bomboane de zahar
Instructions
Briose:
- Untul la temperatura camerei se bate la mixer pana devine pufos.
- Se adauga zaharul si se mixeaza.
- Se adauga ouale unul cate unul si se amesteca bine inainte de un nou ou adaugat.
- Adaugam apoi esenta de vanilie.
- Faina se amesteca cu praful de sare si cu praful de copt.
- Se adauga treptat faina si lapte peste ingredientele din bol.
- Compozitia se distribuie in forme de briose din silicon sau hartie. Se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute, sau pana cresc bine si se rumenesc.
- Se scot apoi din forme si se lasa sa se raceasca complet.
Glazura:
- Untul la temperatura camerei se bate la mixer pana devine pufos.
- Se adauga apoi treptat zaharul pudra si se mieaza bine.
- Adaugam apoi esenta de vanilie si laptele.
- La final se adauga colorantul alimentar. Eu am impartit glazura in 2, o parte a ramas alba si una am facut-o verde.
- Pe fiecare briosa se pune un strat subtire de glazura alba sau verde.
- Glazurile se muta in doua posuri cu duiuri. Se glazureaza briosele si se decoreaza cu bombonele de zahar.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete de sarbatori intrati aici.
Pentru mai multe retete de dulciuri intrati aici.
[puregallery]