Ardei umpluti ca la mama acasa … suna delicios nu? Asa m-am gandit si eu cand, intr-o dimineata, m-am dus pornita la piata pentru a cumpara cele trebuincioase pentru a umple ardei.
Prezentare video Reteta de Ardei umpluti cu Carne si Orez
,
Ardei umpluti cu carne si orez

Vara fiind este momentul ideal pentru a umple ardei proaspeti romanesti. Daca totusi doriti sa ii faceti si iarna va sugerez sa pregatiti, de cu vara, ardei pe care sa ii congelati, opariti un pic si curatati de seminte si cotor. Mai este, bine inteles, si varianta de a cumpara din aceia din import, dar nu sunt la fel de gustosi.
- Prep Time :20 minutes
- Cook Time :02h 00min
- Rating
- Yield : 3
- Allergens : Albus de Ou, Galbenus de Ou, Rosii
Ingredients
- ardei gras - 6 bucati
- rosii - 3 bucati
- carne tocata - 500 grame, amestec porc cu vita
- oua - 2 bucati
- orez - 75 grame
- cimbru - uscat, o lingurita
- marar - uscat, o lingurita
- patrunjel - uscat, o lingurita
- zahar - 1 lingurita
- suc de rosii - 100 ml
- ceapa - 1 bucata
- smantana - 100 ml (1-2 linguri)
- vin alb - 100 ml
- ulei - 2 linguri
- sare - un varf de lingurita
Instructions
- Spalam temeinic ardeii si, folosind un cutit, decupam in jurul cotorului pentru a-l scoate, lasand in urma un cerc prin care sa umplem ardeii. Ii mai spalam odata pentru a scapa de seminte.
- Amestecam carnea tocata cu ceapa, tocata marunt, ouale, orezul (pe care l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat sa se inmoaie, acoperit de apa, intr-un castronel), condimentele si o lingura, doua de bulion. Umplem ardeii cu amestecul de carne si condimente si ii capacim cu felii de rosii taiate subtiri.
- Ii asezam intr-o cratita in care sa incapa toti, vertical, putin inghesuiti. Umplem cratita cu vin, bulionĀ si apa. Ardeii trebuie sa fie acoperiti de zeama. Se pun pe aragaz la foc potrivit cam o ora.
- Intre timp amestecam 50 de ml de bulion cu smantana si zahar.
- Dupa ce a trecut cam o ora si zeama a scazut in oala, turnam peste, sosul facut anterior.
- Ii mai lasam pe aragaz sau la cuptor pana mai scade sosul si capacele de rosii se rumenesc frumos.
Pofta buna la ardei!
[puregallery]
Ce parere ai despre aceasta reteta?