Amandine

Amandinele sunt prajiturile clasice de cofetarie. Sunt printre cele mai delicioase dupa parerea mea. Cred ca se afla printre preferatele iubitorilor de ciocolata. Amandina este o prajitura cu blat de cacao, insiropata, cu crema de ciocolata si glazura tot de ciocolata.

Prezentare video Reteta de Amandine
,

Amandine

By February 12, 2014

Nu as zice ca este greu de facut, dar pregatirea ei este destul de laborioasa. Daca doriti sa petreceti cam doua ore prin bucatarie si sa faceti ceva delicios, amandina este prajitura perfecta.

Ingredients

Instructions

Mai intai sa facem aluatul:

Amandine

  • Se mixeaza cele cinci oua folosind un mixer. Dupa ce s-au batut bine se incorporeaza treptat zaharul.

 Amandine Amandine

  • Se amesteca faina impreuna cu cacao, praf de copt si un pic de sare. Peste oua se adauga sticluta de esenta de vanilie.

Amandine Amandine

Amandine Amandine

  • Faina amestecata cu cacao se adauga peste amestecul de oua, treptat, si se mixeaza foarte bine pentru a nu face cocoloase. Aluatul pentru blat este gata. Se pune la copt, intr-o tava acoperita cu hartie de copt, pentru 30 de minute, sau pana trece testul scobitorii.

Amandine Amandine

  • Dupa ce este gata se lasa sa se raceasca complet, timp suficient pentru a face crema.

Crema:

  • Se amesteca untul cu cacao, zahar pudra si esente. Amestecati mai intai cu o lingura de lemn iar apoi cu mixerul, pentru ca nu vreti ca zaharul si cacaoa sa zboare prin bucatarie. Untul trebuie pastrat la temperatura camerei ca sa se amestece usor cu ingredientele pudra.

Amandine Amandine

Amandine Amandine

Sirop:

  • Intr-o craticioara se pune apa, zaharul, praful de cappucino si esenta de rom. Se amesteca si se pune pe foc. Se lasa pana da in clocot si apoi se raceste complet inainte a fi folosit la insiropare.

Amandine Amandine

Amandine

  • Cand blatul s-a racit este momentul sa il taiati. Folosind un cutit, cu lama lunga si lata, taiati blatul in jumtate, pe latime, pentru a obtine cele doua jumatati ale amandinei. Urmeaza insiroparea.
  • Jumatatea inferioara a blatului se pune in tava in care s-a copt (tava acoperita cu folie alimentara; va va fi mai usor sa il scoateti ulterior) si se insiropeaza cu siropul facut anterior. Blatul se insiropeaza generos.

Amandine Amandine

Amandine

  • Peste blatul insiropat se pune crema facuta anterior. Eu am pastrat cateva linguri de crema pentru decor. Crema se aseaza intr-un strat uniform pe toata suprafata blatului.
  • Peste crema se aseaza stratul superior de blat si se insiropeaza cu siropul ramas. Puneti amandina in frigider pentru doua ore sa se intareasca crema.

Amandine Amandine

Glazura:

  • In timpul acesta faceti glazura: intr-o craticioara se incalzeste smantana lichida si se topeste in ea ciocolata. Cand ciocolata este topita si amestecul este omogen, crema este gata. Se lasa sa se raceasca un pic inainte de a o pune pe prajitura.

Amandine Amandine

  • Amandina se scoate din frigider (daca aveti rabdare o puteti lasa chiar peste noapte) si se taie in cubulete.
  • Folosind o lingura se toarna frumos glazura peste fiecare amandina.

Amandine Amandine

  • Eu le-am decorat, folosind o seringa pentru torturi, cu crema ramasa.

Amandine

Acestea au fost amandinele mele. Sper ca v-au placut!

Pofta buna!

[puregallery]

Ce parere ai despre aceasta reteta?

11 COMMENTS

  1. Am facut amandinele. Surpinzator, mi-au iesit si au fost foarte bune. Doar crema mi-a iesit putin ciudata, poate din cauza untului ca era mai apos. Sigur am sa le mai fac. 🙂

    • Ca crema sa nu arate ca o maioneza taiata,nu se adauga esentele direct peste unt,se amesteca cu zaharul sau cu cacao,asa o sa iese garantat! 😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here