Salutare tuturor! Am sa va prezint astazi 3 idei de retete dulci care se pregatesc cu doar 15 lei, fiecare in parte. M-am gandit sa fac aceste retete pentru a va demonstra ca gatitul acasa nu este deloc costisitor si nici foarte complicat. Asa ca m-am gandit la 3 retete simple pe care le poate face oricine. Am fost la cumparaturi si am fost foarte atenta la costurile ingredinetelor pentru fiecare dintre cele 3 retete in parte.
Prezentare video 3 tipuri de Desert cu 15 lei
3 tipuri de Desert cu 15 lei

Asa ca am pregatit pentru voi o Prajitura cu Mere si Nuci, Fursecuri cu Gem de Zmeura si Chec cu Portocale si Glazura. Sper sa va placa ideile mele si sa le incercati si voi!
- Prep Time :60 minutes
- Cook Time :01h 20min
- Yield : 12
Ingredients
- Prajitura cu Mere si Nuci
- oua - 1 bucata
- mere - 2 bucati
- faina - 40 grame
- zahar - 50 grame
- nuci - 50 grame
- scortisoara - un varf de lingurita
- praf de copt - 5 grame
- sare - un varf de lingurita
- esenta de vanilie - 2 ml
- Fursecuri cu Gem de Zmeura
- faina - 300 grame
- unt - 250 grame
- zahar - 150 grame
- esenta de vanilie - 2 ml
- gem - cateva linguri, de zmeura
- Pentru glazura
- zahar pudra - 80 grame
- lapte - 2 linguri
- Chec cu Portocale si Glazura
- faina - 180 grame
- zahar - 150 grame
- unt - 125 grame
- lapte - 60 ml
- suc de portocale - 60 ml
- oua - 2 bucati
- coaja de portocala - 1/2 portocala
- Pentru glazura
- zahar pudra - 150 grame
- unt - 80 grame
- suc de portocale - 2 linguri
- coaja de portocala - de la 1/2 portocala
Instructions
Prajitura cu mere:
- Amestecam faina cu zahar, praf de copt, scortisoara si sare.
- Peste amestecul de ingrediente uscate adaugam oul, esenta de vanilie si amestecam.
- Decojim ouale si le tocam in cubulete.
- Amestecam cuburile de mere cu aluatul si nucile.
- Pregatim o forma de copt mai mica si o ungem cu unt. Turnam in forma compozitia si o coacem in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute sau pana trece testul scobitorii.
- Lasam prajitura sa se raceasca putin, o scoatem din forma si dupa ce este racita complet o portionam si servim.
Fursecurile cu gem de zmeura:
- Batem la mixer untul moale impreuna cu zaharul.
- Adaugam esenta de vanilie si mixam. Adaugam apoi treptat faina.
- Dupa ce obtinem un aluat omogen il transferam pe o folie de plastic si il invelim bine. Il tinem la frigider pentru minim o ora pentru a se intari.
- Scoatem aluatul din frigider si il intinem pe suprafata de lucru usor infainata.
- Trebuie sa obtinem o foaie subtire cu o grosime de 0.5 cm.
- Decupam apoi luatul in formele dorite si asezam fursecurile pe o tava acoperita cu hartie de copt. Eu le-am decupat in forma de inimioara folosind un decupator mai mare pentru fursecul baza si unul mai mic pentru a face capacul decupat al fursecului.
- Coacem fursecurile in cuptorul incins la 180 de grade pentru 10 minute.
- Dupa ce se racesc complet ungem fursecul baza/frusecul intreg cu gem de zmeura, punem peste gem fursecul capac si le presam usor.
- Pentru glazura adaugam lapte treptat peste zaharul pudra pana ajungem la o consistenta groasa care sa curga usor. Cu acesta glazura decoram fursecurile.
Chec cu portocale:
- Batem la mixer zaharul si ouale.
- Adaugam untul moale, coaja de portocala si mixam.
- Adaugam treptat faina, lapte, suc de portocale si mixam.
- Dupa ce obtinem un aluat omogen il transferam intr-o forma de chec unsa cu unt/ulei sau acoperita cu hartie de copt.
- Coacem checul in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt timp suficient il lasam sa se raceasca putin in forma, apoi il scoatem si il lasam sa se raceasca complet.
- Pentru glazura batem la mixer untul moale impreuna cu zaharul pudra.
- Adaugam coaja si suc de portocale si mixam. Glazura este gata.
- Glazuram checul si il ornam cu coaja de portocala, frunze de menta sau felii de portocale.
- Servim cu drag impreuna cu cei dragi.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete dulci intrati aici.